Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Lägg torsk på grillen i sommar! Vi kryddar torsken med za’atar, en kryddblandning från mellanöstern, och rullar in den i purjolöksblad så blir den både saftig och smakrik. Till torsken blir det en härlig potatissallad med kronärtskocka.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  färskpotatis
1   rödlök
1   citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
290 g  marinerade kronärtskockor
100 g  tapenade på kronärtskocka
65 g  mâchesallad

Torsk

2 msk  za´atar krydda
4   port torskrygg
4   blad purjolök
1/2 msk  olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du göra egen Za´atarkrydda?

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1741 KJ / 414 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med spenat, citron och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fisk med kapris och kronärtskocka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskspett med chili och koriander
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga