Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Lägg torsk på grillen i sommar! Vi kryddar torsken med za’atar, en kryddblandning från mellanöstern, och rullar in den i purjolöksblad så blir den både saftig och smakrik. Till torsken blir det en härlig potatissallad med kronärtskocka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g färskpotatis
1 rödlök
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
290 g marinerade kronärtskockor
100 g tapenade på kronärtskocka
65 g mâchesallad
Torsk
2 msk za´atar krydda
4 port torskrygg
4 blad purjolök
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1741 KJ / 414 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer