Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Lägg torsk på grillen i sommar! Vi kryddar torsken med za’atar, en kryddblandning från mellanöstern, och rullar in den i purjolöksblad så blir den både saftig och smakrik. Till torsken blir det en härlig potatissallad med kronärtskocka.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  färskpotatis
1   rödlök
1   citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
290 g  marinerade kronärtskockor
100 g  tapenade på kronärtskocka
65 g  mâchesallad

Torsk

2 msk  za´atar krydda
4   port torskrygg
4   blad purjolök
1/2 msk  olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du göra egen Za´atarkrydda?

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1741 KJ / 414 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med spenat, citron och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga