Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

0
0
Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Lägg torsk på grillen i sommar! Vi kryddar torsken med za’atar, en kryddblandning från mellanöstern, och rullar in den i purjolöksblad så blir den både saftig och smakrik. Till torsken blir det en härlig potatissallad med kronärtskocka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
färskpotatis
1
rödlök
1
citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
290 g
marinerade kronärtskockor
100 g
tapenade på kronärtskocka
65 g
mâchesallad

Torsk

2 msk
za´atar krydda
4
port torskrygg
4
blad purjolök
1/2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du göra egen Za´atarkrydda?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1741 KJ / 414 kCal
Fett 9 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept