Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta
![Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_93691/cf_259/sardellgrillad_torskrygg_med_sparris_och_mynta.jpg)
Grillad torskrygg som täcks med ett smältande gott sardellsmör. Blanda ihop sardellkräm med smör, gräslök, vitlök och lite peppar. Bred på sardellsmöret på torskryggen och grilla i foliepaket. Servera med sparris och och nykokt färskpotatis.
![Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_93691/cf_259/sardellgrillad_torskrygg_med_sparris_och_mynta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Torskrygg
600 g färsk eller fryst torskrygg
1/2 kruka gräslök
50 g rumstempererat smör med havssalt
3 msk sardellcrème
1 vitlöksklyfta
peppar
grill- och ugnsfolie
Sparris
500 g grön sparris
1 silverlök
1 kruka mynta
1 citron
2 msk olivolja
salt
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: Byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt den med finhackad chili.
Gör laktosfri: Byt ut smör mot laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer
Så god och lätt att göra. Dubblar smöret😊
Lena
2022-07-28Gott, använde gröna bönor istället för sparris med gott resultat
Stefan
2016-10-17