Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Grillad torskrygg som täcks med ett smältande gott sardellsmör. Blanda ihop sardellkräm med smör, gräslök, vitlök och lite peppar. Bred på sardellsmöret på torskryggen och grilla i foliepaket. Servera med sparris och och nykokt färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skär gräslöken fint. Blanda smöret med gräslök, sardellcrème och pressad vitlök. Krydda med nymald peppar.
  3. Bred sardellsmöret på torsken och lägg den i folie och vik ihop till ett paket. Grilla tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Sparris: Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten. Skala och skär löken i tunna klyftor. Hacka myntan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda lök, mynta och citronskal med olivoljan. Vänd ner sparrisen i mynta- och lökblandningen. Smaksätt med salt.
  5. Häll citronsaften över torsken och servera den med sparris och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt den med finhackad chili.
Gör laktosfri: Byt ut smör mot laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Torskrygg
  • 600 g färsk eller fryst torskrygg
  • 1/2 kruka gräslök
  • 50 g rumstempererat smör med havssalt
  • 3 msk sardellcrème
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar
  • grill- och ugnsfolie
Sparris
  • 500 g grön sparris
  • 1 silverlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2993 kJ / 715 kCal