Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
2
Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Grillad torskrygg som täcks med ett smältande gott sardellsmör. Blanda ihop sardellkräm med smör, gräslök, vitlök och lite peppar. Bred på sardellsmöret på torskryggen och grilla i foliepaket. Servera med sparris och och nykokt färskpotatis.

Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Ingredienser

4 portioner

Torskrygg

600 g  färsk eller fryst torskrygg
1/2   kruka gräslök
50 g  rumstempererat smör med havssalt
3 msk  sardellcrème
1   vitlöksklyfta
peppar
grill- och ugnsfolie

Sparris

500 g  grön sparris
1   silverlök
1   kruka mynta
1   citron
2 msk  olivolja
salt

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt den med finhackad chili.
Gör laktosfri: Byt ut smör mot laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Så god och lätt att göra. Dubblar smöret😊

Lena

2022-07-28

Gott, använde gröna bönor istället för sparris med gott resultat

Stefan

2016-10-17

Näringsvärde per portion

Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Citrongrillad lax och krämig potatissallad med caviar
Betyg 4 av 5.
41 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ägghalvor med sardellkräm
Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjolökstarte med ansjoviskräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Squash med valnötter och ädelost
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skärgårdsböckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga