Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskspett med chili och koriander

Det är hög imp-faktor att trä torsk och lax med citrongräs som grillspett. Här får fisken asiatisk smak av lime, chili och koriander. Vattenmelon är fräscht att servera till.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i ca 4 cm stora bitar. Varva dem på citrongräs eller grillspett (blötlagda träpinnar).
  2. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda koriander och chili med 1/2 pressad lime (för 4 port) och olivolja.
  3. Pensla spetten med oljan, salta och peppra.
  4. Grilla spetten 5–10 minuter, tills fisken är klar. Grilla inte för länge, då blir fisken torr och faller sönder! Servera med lime och vattenmelon, se receptet Melon med lime.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det kan vara lite trixigt att använda citrongräs som spett med fisk, så lägg gärna spetten i ett halster. Eller använd vanliga grillpinnar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g skinnfri laxfilé
  • ca 400 g torskrygg eller annan vit fisk
  • ev 4 citrongräs eller grillspett
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • 2 lime
  • 4 bitar vattenmelon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB