Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

Gör en smakresa till Italien där torsk och pesto möts. Börja med att dela och strimla tomater och purjolök. Lägg torskbitarna i folieark och fördela grönsakerna och peston över bitarna. Därefter är det rätt in i ugnen. En härlig middag som är färdig på under 30 min.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna i halvor. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.
  2. Lägg torskbitarna på varsitt folieark. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela tomater, purjolök och pesto på torskbitarna.
  4. Vik ihop foliearken till paket. Grilla dem på indirekt värme tills torskens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.
  5. Till servering: Servera gärna med färskpotatis.

För alla

Kontroller noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 liten purjolök
  • 4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
  • 4 dubbla ark grillfolie
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 msk pesto
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1826 kJ / 436 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept