Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

8
3
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

Gör en smakresa till Italien där torsk och pesto möts. Börja med att dela och strimla tomater och purjolök. Lägg torskbitarna i folieark och fördela grönsakerna och peston över bitarna. Därefter är det rätt in i ugnen. En härlig middag som är färdig på under 30 min.

Skriv ut
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

Ingredienser

4 portioner
250 g
körsbärstomater
1
liten purjolök
4
bitar torskrygg (à ca 150 g)
4
dubbla ark grillfolie
-
salt
-
svartpeppar
8 msk
pesto

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Kontroller noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Patrik

2020-03-11

Mkt bra men lägg till marinerad kronärtskocka och lite sambal oelek så blir det fantastiskt!

Petra

2020-01-19

Jättegod och fräsch maträtt!

Bo

2018-04-30

Gott. Gjorde peston på basilika, solrosfrön, vitlök och ost.

Näringsvärde per portion

Energi 1826 KJ / 436 kCal
Fett 17 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 32 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept