Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Gör en smakresa till Italien där torsk och pesto möts. Börja med att dela och strimla tomater och purjolök. Lägg torskbitarna i folieark och fördela grönsakerna och peston över bitarna. Därefter är det bara att grilla paketen. En härlig middag som är färdig på under 30 min.
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
1 liten purjolök
4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
4 dubbla ark grillfolie
salt
svartpeppar
8 msk pesto
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1826 KJ / 436 kCal
Fett17 g
Salt2.71 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan detta göras in ugn och i så fall vilka grader? Hälsningar Lena
Lena
2023-05-02Hej Lena! Ja, det går lika bra att göra i ugnen på 225°C i ca 15-20 min. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04Väldigt gott! Använder vegansk pesto, och saltar lite extra.
Anna
2022-11-13Hittar inte svaret i receptet, eller så är jag blind ;-) Skall fisken vara tinad, eller funkar receptet lika bra med otinad?
Mikael
2022-05-01Hej Mikael! Det går bra med både färsk och fryst fisk. Dock måste den frysta fisken vara tinad innan du tillagar den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02