Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
  3. Lägg fisken i en oljad ugnsform. Bred tapenade över varje bit. Ställ in i mitten av ugnen tills fisken är klar, 15–20 minuter.
  4. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs haricots vertsen. Tillsätt vitlök och tomater. Låt fräsa ytterligare en stund. Strö på flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Till servering: Garnera med basilika. Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd väljs till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
  • 2 msk tapenade
  • 1 msk olivolja
  • 200 g frysta haricots verts
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Till servering
  • färska basilikablad
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1015 kJ / 241 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept