Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

4
0
Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
250 g
körsbärstomater
4
bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
2 msk
tapenade
1 msk
olivolja
200 g
frysta haricots verts
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar

Till servering

färska basilikablad
ev bröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd väljs till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1015 KJ / 241 kCal
Fett 4 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 19 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept