Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor
Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
4 bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
2 msk tapenade
1 msk olivolja
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Till servering
färska basilikablad
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1015 KJ / 241 kCal
Fett4 g
Salt2.55 g
Kolhydrater19 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer