Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
250 g  körsbärstomater
4   bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
2 msk  tapenade
1 msk  olivolja
200 g  frysta haricots verts (bönor)
1 tsk  flingsalt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar

Till servering

färska basilikablad
ev bröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd väljs till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1015 KJ / 241 kCal
Fett4 g
Salt2.55 g
Kolhydrater19 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med gubbröra och ärtskott
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pocherad torsk med primörer och kapris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga