Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor
Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
4 bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
2 msk tapenade
1 msk olivolja
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Till servering
färska basilikablad
ev bröd
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd väljs till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1015 KJ / 241 kCal
Fett4 g
Salt2.55 g
Kolhydrater19 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer