Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

5
0
Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Testa att toppa torsken med något nytt, som olivröran tapenade gjord på gröna eller svarta oliver! Medan tapenadetorsken är i ugnen steker du haricots verts med vitlök och körsbärstomater och strör över lite flingsalt. Servera gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Tapenadetorsk med vitlöksfrästa gröna bönor

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
4 bitar fryst, tinad MSC-märkt torskrygg (à 140 g)
2 msk tapenade
1 msk olivolja
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Till servering

färska basilikablad
ev bröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd väljs till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1015 KJ / 241 kCal
Fett 4 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 19 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden