Za´atarbakad torsk med potatis- och kronärtskockssallad

Lägg torsk på grillen i sommar! Vi kryddar torsken med za’atar, en kryddblandning från mellanöstern, och rullar in den i purjolöksblad så blir den både saftig och smakrik. Till torsken blir det en härlig potatissallad med kronärtskocka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g färskpotatis
1 rödlök
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
290 g marinerade kronärtskockor
100 g tapenade på kronärtskocka
65 g mâchesallad
Torsk
2 msk za´atar krydda
4 port torskrygg
4 blad purjolök
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1741 KJ / 414 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stFinns Za’atar kryddan i butiken ?
Patrik
Hej Patrik! Den finns centralt på ICA men det är upp till butiken att välja sortiment. Hör gärna med din handlare om den kan tas in eller beställ den på ICA online. Hälsningar Niclas
ICA-köket