Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med fänkål

Tyvärr kan det vara svårt att få tag på fisk. Mycket är ju rödlistat. Men nu finns det torsk från hållbara bestånd igen. Dyrt men gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj fänkålen. Dela dem i kvartar på längden. Skala och dela schalottenlökarna.
  2. Hetta upp smöret i en gjutjärnspanna (skaftet måste tåla hög värme) på gallret i medelvarm grill, cirka 175˚C. Bryn fänkålen och schalottenlöken tills de börjar ta färg.
  3. Salta fisken och lägg den i pannan. Lägg på locket och baka fisken tills köttet är precis ogenomskinligt ända in i mitten. Det tar 15–20 minuter. Vänd fisken och grönsakerna ett par gånger under tiden.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör till mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • salt
  • 500 g torskrygg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 853 kJ / 204 kCal