UNDER 30 MIN | Medel

Torsk i folie med spenat, citron och parmesan

Det här är ett snabbrecept med torsk, citron och parmesan. Citronsaft pressas över torsken och du strör parmesanflarn över bitarna. Ett härligt möte mellan syrlighet och sälta innan torskbitarna åker in i ugnen i sina folieark eller läggs på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. För tillagning i ugn, sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Pressa saften ur halva citronen. Blanda citronsaft och skal.
  3. Lägg torskbitarna på varsitt folieark, krydda med salt och peppar.
  4. Fördela spenat, citronsaft, smör och parmesan på torskbitarna.
  5. Vik ihop foliearken till paket. Tillaga paketen mitt i ugnen alternativt grilla dem på Indirekt värme på grillen. I båda fallen tills torskens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.
  6. Till servering: Servera gärna med färskpotatis.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfr: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
  • 4 dubbla ark grillfolie
  • salt
  • svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 4 msk smör
  • 2 dl finriven parmesanost
Till servering
  • kokt potatis (gärna färskpotatis)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 434 kCal