Ashe mast är en yoghurtsoppa med persiska toner som får sina exotiska smaker av bland annat mynta, dragon, koriander, ingefära och färska örter. Matigheten får du från kikärter, bönor och grötris som tillsammans med yoghurten blir krämiga och goda.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2004
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ.
Receptet har uppdaterats okt 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mitra
2022-04-27Om man inte vill kika kikärtor hur mkt tar man då av konserverade?
Annika
2020-10-23Alldeles för mycket salt!! Måste vara del på receptet! !
Redaktionen ICAse
2020-10-27Hej Annika! Tack för din kommentar. Nu har vi sett över receptet och förtydligat att det är torkade baljväxter och uppdaterat både text och mått på salt och grönsaker. Hälsningar Ulrika
Johanna
2007-06-27På tok för mycket salt tycker jag. Först ska man tillsätta en 1/2 matsked sedan 3/4 matsked. Det räcker med mindre än en matsked totalt sett tycker jag.