UNDER 30 MIN | Enkel

Linser med citron och soltorkade tomater

Koka gröna linser och smaksätt med citronskal och smakrika soltorkade tomater. Linserna är extra goda när de får behålla lite tuggmotstånd! Dessa smaksatta linser passar perfekt som bas i en sallad, eller som tillbehör till middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och finhacka löken. Mät upp linser, vatten och salt i en kastrull. Tillsätt lök och lagerblad. Koka upp och låt sjuda 15–20 min tills linserna är mjuka. Häll av vattnet och plocka bort lagerbladet.
  2. Blanda linserna med finrivet citronskal och soltorkade tomater.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 2 1/2 dl torra gröna linser
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 dl strimlade soltorkade tomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 817 kJ / 195 kCal