Bulgur med linser ”Mujadara”
Mujadara är en signaturrätt för flera länder i mellersta östern. Ofta görs rätten på ris eller bulgur och så någon slags linser. Här får bulgur och gröna linser koka i en mustig buljong och blandas sedan med olja. Den stekta löken är pricken över i. Gott tillbehör!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl gröna linser
6 dl vatten
1 1/2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
olivolja
2 gula lökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1621 KJ / 388 kCal
Fett19 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Kommentarer
Sjukt gott! Går att göra med ris också. Jag brukar krydda upp den med 7-kryddor och dubbla mängden lök. Yumyum
Henrik
2022-03-01Min typ av rätt! Gärna mer lök, ordentligt karamelliserad. Ibland kör jag färdigkokta linser. För rabiata köttätare är det inget problem att lägga till kyckling. Funkar även fint med en enkel örtig yoghurtsås
Henrik
2021-03-08Älskar detta, brukar göra en sallad till och steka halloumi också. :)
Petter
2017-10-23