Bulgur med linser ”Mujadara”

94
3
Bulgur med linser ”Mujadara”

Mujadara är en signaturrätt för flera länder i mellersta östern. Ofta görs rätten på ris eller bulgur och så någon slags linser. Här får bulgur och gröna linser koka i en mustig buljong och blandas sedan med olja. Den stekta löken är pricken över i. Gott tillbehör!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Bulgur med linser ”Mujadara”

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl gröna linser
6 dl vatten
1 1/2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
olivolja
2 gula lökar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med t ex quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Henrik

2022-03-01

Sjukt gott! Går att göra med ris också. Jag brukar krydda upp den med 7-kryddor och dubbla mängden lök. Yumyum

Henrik

2021-03-08

Min typ av rätt! Gärna mer lök, ordentligt karamelliserad. Ibland kör jag färdigkokta linser. För rabiata köttätare är det inget problem att lägga till kyckling. Funkar även fint med en enkel örtig yoghurtsås

Petter

2017-10-23

Älskar detta, brukar göra en sallad till och steka halloumi också. :)

Näringsvärde per portion

Energi 1621 KJ / 388 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 40 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden