Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Bulgur med linser ”Mujadara”

Mujadara är en signaturrätt för flera länder i mellersta östern. Ofta görs rätten på ris eller bulgur och så någon slags linser. Här får bulgur och gröna linser koka i en mustig buljong och blandas sedan med olja. Den stekta löken är pricken över i. Gott tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna i hälften av vattnet på svag värme ca 15 minuter, eller enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tillsätt bulgur, buljongtärning, resterande vatten och salt, rör om.
  3. Låt koka på svag värme ytterligare ca 10 minuter, eller enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ta från värmen och tillsätt ½ dl olivolja (för 4 port).
  5. Skala, dela och strimla löken tunt. Stek i 2 msk olivolja (för 4 port) i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter.
  6. Lägg den stekta löken på bulgur- och linsblandningen och servera direkt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med t ex quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl gröna linser
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • olivolja
  • 2 gula lökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1621 kJ / 388 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer