Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Avancerad

Harira

Detta är en kryddig, stark soppa från Marocko för dig som gillar en utmaning när du lagar mat. Harira innehåller många delikata ingredienser som kyckling, eller om man hellre föredrar lammkött, spiskummin, gurkmeja, persilja, koriander samt spagetti.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt linser, kött, spiskummin, paprikapulver, gurkmeja, salt och peppar småkoka i en gryta med vatten och buljongtärning i ca 40 minuter.
  2. Grovhacka selleri, persilja, koriander, tomater och skalad lök. Mixa ingredienserna i matberedare till en någorlunda grov konsistens och blanda ner i grytan. Låt koka upp.
  3. Bryt spagettin i småbitar och koka mjuka i grytan.
  4. Servera soppgrytan med torkade aprikoser, fikon eller dadlar, citronklyftor och hårdkokta ägg rullade i paprikapulver.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj spagetti utan ägg.

Tips

Servera gärna med harissa (se sök recept på ICA.se) för att ge en aromatisk hetta till den milda soppgrytan. Soppa och dadlar passar bra efter fastan!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g gröna linser (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 250 g tärnat kyckling eller lammkött
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
Grönsaker
  • 1 selleristjälk
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 6 tomater
  • 1 gul lök
  • 100 g spaghetti
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer