Harira

27
3
Harira

Detta är en kryddig, stark soppa från Marocko för dig som gillar en utmaning när du lagar mat. Harira innehåller många delikata ingredienser som kyckling, eller om man hellre föredrar lammkött, spiskummin, gurkmeja, persilja, koriander samt spagetti.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Harira

Ingredienser

4 portioner
100 g gröna linser (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
250 g tärnat kyckling eller lammkött
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 l vatten
1 hönsbuljongtärning

Grönsaker

1 selleristjälk
1 kruka persilja
1 kruka koriander
6 tomater
1 gul lök
100 g spaghetti

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj spagetti utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med harissa (se sök recept på ICA.se) för att ge en aromatisk hetta till den milda soppgrytan. Soppa och dadlar passar bra efter fastan!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Mona

2020-05-02

Det är inte harira om det inte finns selleri eller gurkmeja i - aldrig hört att någon har saffran eller ägg i. Och då kommer jag ändå från Casablanca..

Charlotte

2019-02-16

I en Harira från Casablanca jag brukar göra har man inte gurkmeja eller stjälkselleri. Man har istället saffran och omixade kikärtor och blandar i ägg direkt ner i grytan, som man rör runt tills de har stelnat i en grynig konsistens.

Maria

2005-06-11

Om man lagar grytan efter receptet blir den lite väl tam. Det krävs att man har harissa till för att få lite sting. Jag tillsatte även en nypa cayennepeppar i grytan