Harira
Detta är en kryddig, stark soppa från Marocko för dig som gillar en utmaning när du lagar mat. Harira innehåller många delikata ingredienser som kyckling, eller om man hellre föredrar lammkött, spiskummin, gurkmeja, persilja, koriander samt spagetti.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
4 portioner
100 g gröna linser (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
250 g tärnat kyckling eller lammkött
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 l vatten
1 hönsbuljongtärning
Grönsaker
1 selleristjälk
1 kruka persilja
1 kruka koriander
6 tomater
1 gul lök
100 g spaghetti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det måste vara kikärter i harira! Selleri (mycket mer), koriander både hel och färsk, gurkmeja och ingefära är också ett måste enligt min familjs recept. Vi gör den oftast utan kött dvs vegansk förutom ett ägg som min svärmor slår i mot slutet när soppan är klar, jag tycker det blir godare faktiskt. Det finns lika många recept på harira som det finns familjer i Marocko... Jag älskar harira, varierar själv med att göra en mer spicy kikärts- och sellerisoppa med cayennepeppar och chili men då är det inte harira för den ska vara smakrik och kryddad men relativt mild. Man bryter ju fastan med harira och då ska man inte chocka magen med heta kryddor.
Anjusja
2023-09-23Det är inte harira om det inte finns selleri eller gurkmeja i - aldrig hört att någon har saffran eller ägg i. Och då kommer jag ändå från Casablanca..
Mona
2020-05-02I en Harira från Casablanca jag brukar göra har man inte gurkmeja eller stjälkselleri. Man har istället saffran och omixade kikärtor och blandar i ägg direkt ner i grytan, som man rör runt tills de har stelnat i en grynig konsistens.
Charlotte
2019-02-16