Kebabspett med myntadoftande aubergine

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Kebabspett med myntadoftande aubergine

Gör dina egna kebabspett och servera med aubergine som fått smak av mynta, en fräsch kombination som uppskattas. Kebaben och auberginen får sällskap på tallriken av couscous och en krämig kall sås på yoghurt och mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Kebabspett med myntadoftande aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk mynta eller timjan
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl finhackad vitlök
1 msk spiskummin
1 tsk torkad mynta eller timjan
1 tsk salt
1 krm peppar

Couscous

1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl couscous
1 tsk gurkmeja
1 burk (à 400 g) linser (t ex puy eller bruna linser)
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl strimlad färsk mynta

Tilllbehör

röd paprika
knipp-/ salladslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Hur många ägg?

Patrik

2018-05-13

Hej Patrik! Här har det blivit en miss! Det ska vara ett ägg i köttfärsen, jag har nu ändrat i receptet. Tack för du var uppmärksam! Hälsningar Elin

Redaktionen

2018-05-14

Testa liknande recept

Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Husets daal
Betyg 3.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm linsröra med ingefära och apelsin
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med krämig hummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelkebab
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga