Kebabspett med myntadoftande aubergine

7
1
Kebabspett med myntadoftande aubergine

Gör dina egna kebabspett och servera med aubergine som fått smak av mynta, en fräsch kombination som uppskattas. Kebaben och auberginen får sällskap på tallriken av couscous och en krämig kall sås på yoghurt och mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Kebabspett med myntadoftande aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk mynta eller timjan
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl finhackad vitlök
1 msk spiskummin
1 tsk torkad mynta eller timjan
1 tsk salt
1 krm peppar

Couscous

1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl couscous
1 tsk gurkmeja
1 burk (à 400 g) linser (t ex puy eller bruna linser)
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl strimlad färsk mynta

Tilllbehör

röd paprika
knipp-/ salladslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Patrik

2018-05-13

Hur många ägg?

Redaktionen ICAse

2018-05-14

Hej Patrik! Här har det blivit en miss! Det ska vara ett ägg i köttfärsen, jag har nu ändrat i receptet. Tack för du var uppmärksam! Hälsningar Elin