Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kebabspett med myntadoftande aubergine

Gör dina egna kebabspett och servera med aubergine som fått smak av mynta, en fräsch kombination som uppskattas. Kebaben och auberginen får sällskap på tallriken av couscous och en krämig kall sås på yoghurt och mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär auberginen i cm-tjocka skivor (med skalet kvar). Dela skivorna i 4 bitar (för 4 port). Lägg auberginebitarna på en bakpap-persklädd
    plåt. Ringla olivolja över och krydda med mynta eller timjan. Salta och peppra. Ställ i ugnen ca 20 minuter.
  3. Blanda under tiden färsen med ägg, vitlök, spiskummin, torkad mynta eller timjan, salt och peppar. Forma färsen till avlånga korvar runt träspetten. (Kapa spetten om de är för långa för stekpannan!)
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn färsrullarna runt om och stek sedan färdiga i ugn, eller med lägre temperatur på spisen, 8-10 minuter.
  5. Koka upp vatten med buljongtärningen. Tilllaga couscousen med gurkmeja, enligt anvisning på paketet. Blanda den färdiga couscousen med linser. Skölj, dela och strimla paprikan fint. Skölj och finstrimla knipplöken. Dekorera couscousen med paprika och lök.
  6. Smaksätt matyoghurt med färsk strimlad mynta, salt och peppar. Dekorera med några myntablad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten aubergine (à ca 300 g)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl finhackad färsk mynta eller timjan
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl finhackad vitlök
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk torkad mynta eller timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Couscous
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk (à 400 g) linser (t ex puy eller bruna linser)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl strimlad färsk mynta
Tilllbehör
  • röd paprika
  • knipp-/ salladslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?