Kebabspett med myntadoftande aubergine
Gör dina egna kebabspett och servera med aubergine som fått smak av mynta, en fräsch kombination som uppskattas. Kebaben och auberginen får sällskap på tallriken av couscous och en krämig kall sås på yoghurt och mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk mynta eller timjan
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl finhackad vitlök
1 msk spiskummin
1 tsk torkad mynta eller timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Couscous
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl couscous
1 tsk gurkmeja
1 burk (à 400 g) linser (t ex puy eller bruna linser)
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl strimlad färsk mynta
Tilllbehör
röd paprika
knipp-/ salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur många ägg?
Patrik
2018-05-13Hej Patrik! Här har det blivit en miss! Det ska vara ett ägg i köttfärsen, jag har nu ändrat i receptet. Tack för du var uppmärksam! Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-05-14