ÖVER 60 MIN | Medel

Wok teriyaki med fläskkarrré och äggnudlar

Wok är enkelt att laga och går att variera i oändlighet. Här serverar vi en sötsur wok med fläskkarré, champinjoner och savoykål tillsammans med äggnudlar och sötsur teriyakisås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här sätter du ihop tre färdiga recept till ett nytt.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem i kallt vatten.
  2. Strimla Fänkålskryddad fläskkarré. Skär Vitlökssteka champinjoner och Honungsrostad savoykål i bitar.
  3. Skär paprikan i bitar.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek paprikan 2–3 min. Tillsätt fläskkarré, svamp, kål, teriyakisås och vatten och stek under omrörning ytterligare 2–3 min.
  5. Vänd ner nudlarna och låt allt bli varmt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i varje länkat recept och teriyakisåsen.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats fänkålskryddad fläskkarré (se länk i steg 2)
  • 1/2 sats vitlöksstekta champinjoner (se länk i steg 2)
  • 1/4 sats honungsrostad savoykål (se länk i steg 2)
Tillsätt
  • 150 g äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • olja (till stekning)
  • 1 1/2 dl teriyakisås
  • 1/2 - 1 dl vatten