Vitlöksstekta champinjoner

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
3
Vitlöksstekta champinjoner

Stekta champinjoner är ett gott tillbehör som passar såväl till kött som vegetariskt. Smaksätt svampen med färsk vitlök och soja för lite extra sälta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vitlöksstekta champinjoner

Ingredienser

8 portioner
500 g  färska champinjoner
2 msk  neutral olja
1 msk  smör
2   vitlöksklyftor
1 tsk  kinesisk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Med kastanjechampinjoner blir smaken fyllig.

Reine

2023-06-18

Vetefri soja om den ska bli fri från gluten

Karin

2020-11-28

Så gott! Kan ätas som snacks! 😋

Anna

2020-02-23

Testa liknande recept

Blodsoppa med champinjonögon
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingragu med svamp och senap
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med kassler och svamp
Betyg 3.2 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med champinjonsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med portersvampsås och rotsellerisallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga