Vitlöksstekta champinjoner
![Vitlöksstekta champinjoner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210956/cf_259/vitloksstekta_champinjoner.jpg)
Stekta champinjoner är ett gott tillbehör som passar såväl till kött som vegetariskt. Smaksätt svampen med färsk vitlök och soja för lite extra sälta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
![Vitlöksstekta champinjoner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210956/cf_259/vitloksstekta_champinjoner.jpg)
Ingredienser
8 portioner
500 g färska champinjoner
2 msk neutral olja
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk kinesisk soja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med kastanjechampinjoner blir smaken fyllig.
Reine
2023-06-18Vetefri soja om den ska bli fri från gluten
Karin
2020-11-28Så gott! Kan ätas som snacks! 😋
Anna
2020-02-23