UNDER 15 MIN | Enkel

Vitlöksstekta champinjoner

Stekta champinjoner är ett gott tillbehör som passar såväl till kött som vegetariskt. Smaksätt svampen med färsk vitlök och soja för lite extra sälta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Ansa champinjonerna och halvera om de är stora. Stek i olja på medelhög värme 5–10 minuter tills de får färg runt om.
  2. Sänk värmen och lägg i smör. Pressa ner vitlöken och tillsätt soja. Rör om och stek ytterligare ca 2 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g färska champinjoner
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kinesisk soja