Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Teriyakibuljong med viltskav

Norrland möter Asien i denna mumsiga kött- och grönsaksrätt som tillagas i gryta. Med ingredienser som viltmästarskav, teriyakisås, champinjoner, savoykål och sambal oelek blir detta en riktig favorit på middagsbordet. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva moroten. Klyfta champinjonerna. Strimla salladslök och savoykål.
  2. Koka upp teriyakisås med vatten, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Lägg i morot och viltskav. Låt koka upp och dela viltskaven i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Tillsätt champinjoner och sjud ytterligare ca 5 minuter. Lägg i salladslöken och kålen, ta av kastrullen från värmen. Låt dra någon minut under lock.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda ner nudlarna i grytan och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • 300 g savoykål
  • 5 dl vatten
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 förpackningar (à 240 g) viltmästarskav
  • 250 g äggnudlar
  • 1 1/2 dl teriyakisås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1927 kJ / 461 kCal