Lax teriyaki med morot och rättika
Ibland är det bara lite teriyakisås som behövs för att ge rätten det där lilla extra. Det är vad som gäller här. Och det passar alldeles utmärkt med lax, nudlar och grönsaker! Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
600 g laxfilé
4 port äggnudlar
150 g rättika
1 förp snackmorötter (à 150 g)
1 förp böngroddar (à 180 g)
150 ml teriyakisås
2 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2826 KJ / 675 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen höjdare
Camilla
2023-03-02Gott att hacka fänkål och steka upp och ha i. Jag hoppade över Rättikan.
Beatrice
2022-04-29Jättegott och snabblagat! 👍🏻 Kommer definitivt att göra rätten många gånger framöver!
Birgitta
2022-03-17