ÖVER 60 MIN | Enkel

Fänkålskryddad fläskkarré

Ugnsstekt fläskkarré är ett gott och enkelt middagsalternativ. Genom att tillaga fläskkarrén hel i ugn blir köttet extra saftigt. Krydda med mortlade fänkålsfrön och chili för god smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa köttet. Stöt fänkål, salt och chiliflakes i en mortel. Klappa in kryddblandningen runt om köttet och lägg i en ugnssäker form.
  3. Tillaga i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 80-85°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes

Näringsvärde
Per portion

Energi 896 kJ / 214 kCal