Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Viltgryta

Ståtlig och mättande viltgryta. Mustig och kraftfull med enbär och lingon - trevliga smaker till viltgryta. Med svamp och blandade bönor får du en uppskattad och superb måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 min, bakpartibitarna blancheras, dvs doppas i kokande vatten i 30 sekunder. När köttet är klart lägg det åt sidan.
  2. Gryta: Koka ihop buljong, senap, gul lök, grädde med enbären och vatten i 10 min. Red såsen med maizena.
  3. Dela champinjoner i kvartar. Koka dom i 30 sekunder. Koka bönorna i saltat vatten, tills dom blir tuggvänliga.
  4. Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persilja och strö över. Vill du ha grytan mer barnvänlig, så rör i 1/2 dl brun farin (för 10 port).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 kg viltkött (bog/ innanlår av älg eller hjort)
  • 1 l buljong
  • 4 msk dijonsenap
  • 3 hackade gula lökar
  • 2 dl grädde
  • 20 enbär
  • 2 l vatten
  • maizena majsstärkelse
  • 1 kg färsk svamp t ex champinjoner
  • 1/2 kg blandade bönor (som legat 10 timmar i blöt och fått den dubbla vikten)
  • 2 dl färska lingon
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g persilja
Lägg till i inköpslistan