Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rådjursgryta med syltlök och timjan

Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp matfettet i en gryta. Bryn grytbitarna runt om i omgångar. Krydda med salt och krossad grönpeppar.
  2. Häll över vatten, fond och gin. Låt grytan puttra under lock ca 1 tim tills köttet är riktigt mört.
  3. Skala och skär morötterna i stavar. Tillsätt morötterna i grytan när 20 min återstår av koktiden.
  4. Blanda grädde med vetemjöl och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med gelé.
  5. Finhacka timjan och blanda ner den och syltlöken i grytan innan servering. Servera med potatis, gärna klyftpotatis och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grönpeppar
  • 4 dl vatten
  • 3 msk viltfond eller kalvfond
  • 3 msk gin
  • 3 morötter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk gelé
  • 1/2 knippe timjan (färsk eller kruka)
  • 1 dl syltlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?