Rådjursgryta med syltlök och timjan

45
11
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

Skriv ut
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Ingredienser

4 portioner
1 msk
smör eller margarin
600 g
grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
1 tsk
salt
1 tsk
grönpeppar
4 dl
vatten
3 msk
viltfond eller kalvfond
3 msk
gin
3
morötter
1 dl
vispgrädde
2 msk
vetemjöl
2 msk
gelé
1/2
knippe timjan (färsk eller kruka)
1 dl
syltlök
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Malin

1/10/2021

Jätte gott. Uteslöt ginet. Blev väldigt mört. Hela familjen åt med god aptit!

Åsa

9/13/2020

Så gott en höstig dag som idag. Följde receptet precis och det blev fantastiskt. Serverade med klyftpotatis och extra gelé. Viktigt att verkligen bryna köttbitarna separat först.

Jenny

8/2/2020

Mycket god och mört kött. La till röd lök, champinjoner och mer morot. Kokade köttet i tryckkokare en timma och sedan ytterligare 20 min med grädde och övriga ingredienser.

Testa liknande recept