Rådjursgryta med syltlök och timjan

Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat
14
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

Rådjursgryta med syltlök och timjan

Ingredienser

4 portioner
1 msk  smör eller margarin
600 g  grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
1 tsk  salt
1 tsk  grönpeppar
4 dl  vatten
3 msk  viltfond eller kalvfond
3 msk  gin
3   morötter
1 dl  vispgrädde
2 msk  vetemjöl
2 msk  gelé
1/2   knippe timjan (färsk eller kruka)
1 dl  syltlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Blev jättegott. Jag hade rådjur. Hade i 2 krossade vitlöksklyftor också som fick fräsa med köttet innan vatten mm. Använde torkad timjan och därför fick även timjanen fräsa med köttet innan vatten mm.

Cecilia

2023-02-26

Jättegod gryta men jag håller med om att lite mer grönsaker i gör susen så det åkte ner lite broccoli och champinjoner också! Så gott!

Anders

2022-01-31

Hade denna som grund, sedan med hjälp av tidigare kommentarer, gjorde jag en egen mix. Med lite vitlök i, bytte gin med vitt vin, mera morötter, lade i stekta champinjoner, och hade mer vätska i (grädde, vatten +vin) Mycket gott! Bättre än rådjursgrytan jag har gjort innan; ny favorit! Serverades med sallad och friterade jumbo-pommes. 😋

Katrine

2021-03-06

Testa liknande recept

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vild cowboygryta
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltfärsbiffar
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga