Rådjursgryta med syltlök och timjan
Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
1 tsk salt
1 tsk grönpeppar
4 dl vatten
3 msk viltfond eller kalvfond
3 msk gin
3 morötter
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk gelé
1/2 knippe timjan (färsk eller kruka)
1 dl syltlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev jättegott. Jag hade rådjur. Hade i 2 krossade vitlöksklyftor också som fick fräsa med köttet innan vatten mm. Använde torkad timjan och därför fick även timjanen fräsa med köttet innan vatten mm.
Cecilia
2023-02-26Jättegod gryta men jag håller med om att lite mer grönsaker i gör susen så det åkte ner lite broccoli och champinjoner också! Så gott!
Anders
2022-01-31Hade denna som grund, sedan med hjälp av tidigare kommentarer, gjorde jag en egen mix. Med lite vitlök i, bytte gin med vitt vin, mera morötter, lade i stekta champinjoner, och hade mer vätska i (grädde, vatten +vin) Mycket gott! Bättre än rådjursgrytan jag har gjort innan; ny favorit! Serverades med sallad och friterade jumbo-pommes. 😋
Katrine
2021-03-06