Viltgryta

Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
19
Viltgryta

En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Denna mustiga viltgryta är svindlande god!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Viltgryta

Ingredienser

6 portioner
4 gula lökar
1 stor paprika
1 1/5 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur
6 msk smör
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
10 enbär
ca 3 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 msk konc viltfond (på flaska)
6 dl vatten
400 g kantareller eller annan svamp
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
ca 1 tsk japansk soja

Till servering

kokt eller pressad potatis
svartvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och god! Förstår inte varför ska man ha vetemjöl i receptet överhuvudtaget? Jag vet att jag kan utesluta det eller byta ut mot något annat. I den här grytan var det onödigt.

Maire

2024-10-30

Irriterande när vissa ingredienser inte finns med i att göra. Det står inte när lök, paprika och tomatpuré ska i men har lagat mat förut så det ordnade sig.

Anette

2024-01-13

Tack Anette för din kommentar! Attans, delar av texten hade ramlat bort men nu hoppas jag receptet är enklare att följa. Hoppas du gillade grytan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-22

Enkelt och suveränt god! Tog aldrig ur köttet utan det fick puttra med när jag gjorde såsen. Hade i höstkantareller i såsen samt lite tärnad bacon för sältan. Åt med potatis, saltgurka och rönnbärsgele till

Helene

2023-01-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater17 g
Protein53 g

Testa liknande recept

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rådjursgryta med syltlök och timjan
Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med champinjoner och lingon
Betyg 4.3 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild cowboygryta
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med trattkantareller
Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga