Rönnbärsgelé
Söt och god rönnbärsgelé som passar att servera till många rätter. Använd gelésocker så blir det enkelt att koka din gelé. En vackert röd gelé som är riktigt härlig att ställa fram på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
ca 6 dl
1 kg rönnbär (1 kg motsvarar ca 1 1/2 liter, helst frostbitna)
1 1/2 syrligt äpple
2 1/2 dl vatten
1 dl gelésocker multi per dl saft (ca 5 dl/sats)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.
Gör så här
Tips
Om du plockat rönnbären innan frosten kan du lägga dem i frysen ca 1 dygn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater95 g
Protein2 g
Kommentarer
@Hans, och så är jag ganska säker att mängder anges utifrån liter saft snarare än kg bär.
Petter
2024-09-08@hans. Jag tror pektin är bättre för detta. I vart fall är det vad alla använder, vet inte riktigt varför. Tror att gelatinet blir "segare" än pektin för samna "fasthet".
Petter
2024-09-08Hans, det funkar inte med syltsocker, då blir gelén för lös. Måste vara gelésocker. Om det går att använda gelatin vet jag inte. Hälsningar Peter
Peter
2024-08-31