Rönnbärsgelé

11
6
Rönnbärsgelé

Här är ett smakligt recept på en söt och god rönnbärsgelé som passar utmärkt till kött. Allt du behöver är rönnbär, certo fruktpektin, socker, vatten och konserveringsmedel. Lång hållbarhet och en trevlig gå bort-present!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Rönnbärsgelé

Ingredienser

1 sats
2 kg rönnbär
1 l vatten

Till 7½ dl avrunnen saft

3 tsk Certo fruktpektin
7 dl strösocker
konserveringsmedel
Atamon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Eva

2022-09-18

Om man gör det här receptet blir det rönnbärssaft. Läs instruktionerna på pektinflaskan om hur mycket man ska ha i för att det ska bli gele.

Jacob

2021-09-26

Strålande, plockar bären av klasarna, tvättar och kokar i 15 minuter, blandar saften med syltsocker och kokar i 5 minuter, blir härlig gelé.

Mikael

2021-09-04

Anders: det funkar utmärkt med hela klasar. Bara se till att det är rent.