Rönnbärsgelé
Söt och god rönnbärsgelé som passar att servera till många rätter. Använd gelésocker så blir det enkelt att koka din gelé. En vackert röd gelé som är riktigt härlig att ställa fram på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
ca 6 dl
1 kg rönnbär (1 kg motsvarar ca 1 1/2 liter, helst frostbitna)
1 1/2 syrligt äpple
2 1/2 dl vatten
1 dl gelésocker multi per dl saft (ca 5 dl/sats)
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater95 g
Protein2 g
Kommentarer
Varför blev den så besk inte god
Helena
2024-10-22Hur länge står sig gelén? Är det konserveringsmedel i multi gelé socker?
Anita
2024-10-16Hej Anita! Gelesockret innehåller inte konserveringsmedel. Med bra och fräscha rönnbär, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker och eventuellt konserveringsmedel är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att titta, att dofta och smaka om man är osäker när burken eller flaska tas fram. Detta recept innehåller ju ganska lite socker men jag skulle gissa att just rönnbär är tåliga. Kylskåp är så klart det bästa att förvara gelén i. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-16Glömde ha i äpplen🤔 hur gör jag? /Carina
Carina
2024-09-23Hej Carina! Äpplen är bara för smak. Skaka på gelen och tycker du att den är god så hoppa bara över äpplet. Annars skulle jag smälta om gelen och tillsätta lite äppeljuice. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-23