Rönnbärsgelé
Söt och god rönnbärsgelé som passar att servera till många rätter. Använd gelésocker så blir det enkelt att koka din gelé. En vackert röd gelé som är riktigt härlig att ställa fram på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
ca 6 dl
1 kg rönnbär (1 kg motsvarar ca 1 1/2 liter, helst frostbitna)
1 1/2 syrligt äpple
2 1/2 dl vatten
1 dl gelésocker multi per dl saft (ca 5 dl/sats)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.
Gör så här
Tips
Om du plockat rönnbären innan frosten kan du lägga dem i frysen ca 1 dygn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater95 g
Protein2 g
Kommentarer
Det hade väl varit bättre och mer ärligt att lägga upp detta som ett nytt recept. Jag har nu skaffat alla ingredienser men kan inte hitta receptet. Dessutom "ärver" ju detta nya recept betygen från det gamla vilket kanske inte är helt rätt.
Petter
2023-11-11Vilket konserverings medel har ni använt? Anki
Ann-christine
2023-09-05Hej Ann-Christine och ni andra som tidigare kommenterat i receptet! Våra kockar har nu provlagat och gjort om receptet eftersom det varit svårt att hitta rätt produkter för att få till rätt konsistens på gelén. Vi har därför tagit bort gamla kommentarer i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27