Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rönnbärsgelé

Här är ett smakligt recept på en söt och god rönnbärsgelé som passar utmärkt till kött. Allt du behöver är rönnbär, certo fruktpektin, socker, vatten och konserveringsmedel. Lång hållbarhet och en trevlig gå bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bär och vatten ca 10 minuter eller tills bären spruckit sönder. Slå upp massan i silduk och låt den självrinna. Mät saften och slå tillbaka den efter att ha rengjort kastrullen.
  2. Koka upp saften. Blanda pektinet med 3 msk av sockret och rör ner. Koka ordentligt 1 minut och rör sedan ner resten av sockret. Koka tills allt socker löst sig, ca 5 minuter. Skumma ytan väl.
  3. Ta grytan av värmen. Blanda konserveringsmedlet i lite av geléet och rör ner i koket. Slå upp på väl rengjorda glasburkar, sköljda med Atamonlösning. Förslut med lock när geléet svalnat. Förvara kallt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 kg rönnbär
  • 1 l vatten
Till 7½ dl avrunnen saft
  • 3 tsk Certo fruktpektin
  • 7 dl strösocker
  • konserveringsmedel
  • Atamon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?