Rönnbärsgelé

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
8
Rönnbärsgelé

Söt och god rönnbärsgelé som passar att servera till många rätter. Använd gelésocker så blir det enkelt att koka din gelé. En vackert röd gelé som är riktigt härlig att ställa fram på bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Rönnbärsgelé

Ingredienser

ca 6 dl
1 kg  rönnbär (1 kg motsvarar ca 1 1/2 liter, helst frostbitna)
1 1/2   syrligt äpple
2 1/2 dl  vatten
1 dl  gelésocker multi per dl saft (ca 5 dl/sats)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Receptet har uppdaterats oktober 2023.

Gör så här

Bra att veta om att koka gelé.

Tips

Om du plockat rönnbären innan frosten kan du lägga dem i frysen ca 1 dygn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

@Hans, och så är jag ganska säker att mängder anges utifrån liter saft snarare än kg bär.

Petter

2024-09-08

@hans. Jag tror pektin är bättre för detta. I vart fall är det vad alla använder, vet inte riktigt varför. Tror att gelatinet blir "segare" än pektin för samna "fasthet".

Petter

2024-09-08

Hans, det funkar inte med syltsocker, då blir gelén för lös. Måste vara gelésocker. Om det går att använda gelatin vet jag inte. Hälsningar Peter

Peter

2024-08-31

Näringsvärde per portion

Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater95 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rökt salt sill med punschgelé
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och paprikamarmelad till ost
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smaksatt äppelgelé
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsgelé
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatgelé med timjan
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
188 personer har röstat
Över 60 min att tillaga