Ljuvligt god renskavsgryta med lök, champinjoner och grädde. Svartvinbärsgelé ger djup åt smaken i grytan. Se till att koka grytan varsamt. Servera gärna med potatis och lingon.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vill du minska klimatpåverkan kan du välja växtbaserade filébitar och minska klimatpåverkan med 70 %.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde den med egenplockade kantareller. Blev jättegott!
Eva
2023-03-11Brukar steka och ha i brysselkål vilket ger en nötigare smak och smular i torkad trattisar. En höjdare!
Frida
2023-02-26Lite vattnigt, krävdes redning. Smakade inte så mycket. Saknades nått. Tog lite soya och viltfond, då funkar det bättre. Nästa gång blir det nog att smula i lite torkade kantareller.
Annika
2022-12-08