Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Det här är en mustig, välsmakande gryta på viltkött med karljohanssvamp, vilket ger en italiensk tvist på köttgrytan. Genom att använda ett fruktigt vin att koka köttet i, och tillsätta bland annat balsamvinäger, rosmarin, timjan och persilja, blir grytan rik på många olika smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg)
2 gula lökar
1 stor morot
5 dl rött vin gärna fruktigt
2 msk konc viltfond
2 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk torkad timjan
250 g karljohanssvamp eller annan svamp
2 msk hackad persilja
smör
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
gnocchi
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut det italienska mot norrländskt: pressad potatis ist för gnocchi, kantarell och trattkantarell ist för karl-johan, redde av med arrowrot, messmör och creme fraiche. Hade även med en chili. Serverade med chili, ingefära och vitlöksstekta brysselkål. Ja det kanske inte var så norrländskt trots allt 😉
Anders
2023-10-21Det kändes som att man behöver lite redning till denna. Köttet blev mört men det blev lite rinnigt med grytan.
Mitra
2022-04-24Mycket gott. Nu när vi skall göra grytan för andra gången så byter vi ut gnocchi mot kokt potatis och serverar med en klick creme fraiche.
Glenn
2020-10-17