Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vild cowboygryta

Vild cowboygryta är en kryddstark och färgrik gryta på rådjurskött som du tillagar på en timme. Härliga kryddor som spansk peppar, vitlök och paprika gör denna rätt till en given succé. Inmundiga den förslagsvis med bröd eller ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör eller olja tills köttet fått fin färg.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och skär i strimlor. Låt det bryna med köttet i någon minut.
  3. Tillsätt buljongen. Koka köttet tills det känns mört, 30-40 minuter.
  4. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skär tomater och purjolök i mindre bitar. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Blanda ner alltihop i grytan.
  5. Koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena utrört i lite vatten. Servera gärna med nybakat bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten, men välj bröd till som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Tips

Även grytbitar av nötkött passar till receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g grytbitar av rådjur
  • smör eller olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 chili kan bytas mot 1/2 msk sambal oelek
  • 3 dl viltbuljong (fond + vatten)
  • 3 små paprikor (olika färger)
  • 2 tomater
  • 10 cm purjolök
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden