Vild cowboygryta

7
0
Vild cowboygryta

Vild cowboygryta är en kryddstark och färgrik gryta på rådjurskött som du tillagar på en timme. Härliga kryddor som spansk peppar, vitlök och paprika gör denna rätt till en given succé. Inmundiga den förslagsvis med bröd eller ris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Vild cowboygryta

Ingredienser

4 portioner
400 g grytbitar av rådjur
smör eller olja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 chili kan bytas mot 1/2 msk sambal oelek
3 dl viltbuljong (fond + vatten)
3 små paprikor (olika färger)
2 tomater
10 cm purjolök
1 burk svarta bönor (à 400 g)
1 burk vita bönor
1/2 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, men välj bröd till som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Gör så här

Tips

Även grytbitar av nötkött passar till receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 2 g
Läs mer om näringsvärden