Vild cowboygryta
Vild cowboygryta är en kryddstark och färgrik gryta på rådjurskött som du tillagar på en timme. Härliga kryddor som spansk peppar, vitlök och paprika gör denna rätt till en given succé. Inmundiga den förslagsvis med bröd eller ris.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
400 g grytbitar av rådjur
smör eller olja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 chili kan bytas mot 1/2 msk sambal oelek
3 dl viltbuljong (fond + vatten)
3 små paprikor (olika färger)
2 tomater
10 cm purjolök
1 burk svarta bönor (à 400 g)
1 burk vita bönor
1/2 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett2 g
Kommentarer