Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur)
1/2 dl konc viltfond
olja
salt och peppar
Marinad
1 gul lök
2 palsternackor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
Sås
300 g skogssvamp
50 g ädelost
3 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse (Maizena)
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod gryta! Tog matlagningsgrädde 5 dl och la till cayennepeppar och mer sova gelé.
Karin
2023-08-27Återkommande favorit - vi ÄLSKAR den här grytan! Lite chiliflakes och matlagningsgrädde istället för visp. En gryta blir inte bättre än såhär!!!
Carola
2023-07-28Mycket god gryta. Halverade grädden bara....
Ingela
2021-03-14