Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Kommentarer
Lise-lott
8/9/2014Kanongott! Hade hjortkött, lade i grönsakerna efter halva tiden, tog svartvinbärssaft istället, gula kantareller och bara två dl grädde. Mums fillibabba kan man gott säga att det blev! Kan varmt rekommenderas.
Susanne
1/18/2013Lyxmiddag! Fantastiskt god älggryta! Ändrat lite i receptet: ingen svamp (överkänslighet/endel gillar det inte), ingen ädelost, tog Creme bonjour vitlök istället, minskat till 2 dl grädde, 1½msk soja. La i rotfrukterna efter ca ½ tiden. Funkade bra med min järngryta! Våga prova detta!!
Lena
1/30/2012Jag gjorde den på älgstek, och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om den. Det var för mycket enbär för min smak, dessutom tyckte jag att kombinationen av ädelost, rödvin och enbär blev lite märklig. Min sambo slevade dock i sig med glatt humör och var hur nöjd som helst.