Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingela
2021-03-14Mycket god gryta. Halverade grädden bara....
Lise-lott
2014-08-09Kanongott! Hade hjortkött, lade i grönsakerna efter halva tiden, tog svartvinbärssaft istället, gula kantareller och bara två dl grädde. Mums fillibabba kan man gott säga att det blev! Kan varmt rekommenderas.
Susanne
2013-01-18Lyxmiddag! Fantastiskt god älggryta! Ändrat lite i receptet: ingen svamp (överkänslighet/endel gillar det inte), ingen ädelost, tog Creme bonjour vitlök istället, minskat till 2 dl grädde, 1½msk soja. La i rotfrukterna efter ca ½ tiden. Funkade bra med min järngryta! Våga prova detta!!