Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

61
6
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser

4 portioner
700 g
grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur)
1/2 dl
konc viltfond
-
olja
-
salt och peppar

Marinad

1
gul lök
2
palsternackor
2
morötter
2
vitlöksklyftor
3 dl
rödvin
1/2 dl
rödvinsvinäger
2 msk
krossade enbär
1 tsk
torkad timjan

Sås

300 g
skogssvamp
50 g
ädelost
3 dl
vispgrädde
1 msk
soja
1 msk
svartvinbärsgelé
-
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Lise-lott

8/9/2014

Kanongott! Hade hjortkött, lade i grönsakerna efter halva tiden, tog svartvinbärssaft istället, gula kantareller och bara två dl grädde. Mums fillibabba kan man gott säga att det blev! Kan varmt rekommenderas.

Susanne

1/18/2013

Lyxmiddag! Fantastiskt god älggryta! Ändrat lite i receptet: ingen svamp (överkänslighet/endel gillar det inte), ingen ädelost, tog Creme bonjour vitlök istället, minskat till 2 dl grädde, 1½msk soja. La i rotfrukterna efter ca ½ tiden. Funkade bra med min järngryta! Våga prova detta!!

Lena

1/30/2012

Jag gjorde den på älgstek, och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om den. Det var för mycket enbär för min smak, dessutom tyckte jag att kombinationen av ädelost, rödvin och enbär blev lite märklig. Min sambo slevade dock i sig med glatt humör och var hur nöjd som helst.

Testa liknande recept