Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
10
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser

4 portioner
700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur)
1/2 dl konc viltfond
olja
salt
peppar

Marinad

1 gul lök
2 palsternackor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan

Sås

300 g skogssvamp
50 g ädelost
3 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Lite omständligt men mycket gott! Skippade ädelosten.

Marit

2024-10-04

Jättegod gryta! Tog matlagningsgrädde 5 dl och la till cayennepeppar och mer sova gelé.

Karin

2023-08-27

Återkommande favorit - vi ÄLSKAR den här grytan! Lite chiliflakes och matlagningsgrädde istället för visp. En gryta blir inte bättre än såhär!!!

Carola

2023-07-28

Testa liknande recept

Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rådjursgryta med syltlök och timjan
Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vild cowboygryta
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga