Marinerad viltgryta med svamp & ädelost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ett matigt recept på utsökt marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Du gör receptet av bland annat grytbitar av vilt, lök, palsternackor, vitlök, rödvin, enbär, skogssvamp och soja. Servera den härliga grytan med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
  3. Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden.
  4. Koka under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme.
  5. Ansa och dela ev stora svampar. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé. Red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur)
  • 1/2 dl konc viltfond
  • olja
  • salt och peppar
Marinad
  • 1 gul lök
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl rödvin
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
Sås
  • 300 g skogssvamp
  • 50 g ädelost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan