Svartvinbärsgelé
Gör din egen vinbärsgelé som passar utmärkt till grytor och fläsk, vilt och fågel. Det här receptet på svartvinbärsgelé består av endast fem ingredienser och är både enkel att göra och ljuvligt god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 5 dl
10 dl svarta vinbär
2 dl vatten
4 dl syltsocker
1 tsk melatin (fruktpektinpulver)
1 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1516 KJ / 363 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater82 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag blandade svarta vinbär och gelé. Men blev inte så aptitligt som det ser ut på bilden tyvärr.
Maja
2024-09-24Tyvärr har nog flera som följ receptet fått ett dåligt resultat, då syltsocker som anges inte är lämpligt, det vet jag av egen erfarenhet och "Dansukker" är tydliga med att till gelé ska användas antingen vanligt socker eller gelésocker, Synd att publicera recept utan erfarenhet och kunskap, egna bär är en delikatess som ska användas med varsamhet, tycker jag.
Ann-charlotte
2023-08-16Smakar bra, men ack så konsistensen blev inte bra. Svår och dryg saft som inte ville rinna igenom, så jag undrar om receptet är gjort för endast mogna/övermogna bär kanske? Jag hade blandat nästan mogna och mogna bär, som brukar gå bra att göra gele på annars. Men det ville inte rinna igenom någon saft, det blev ju sylt av det hela redan i första steget, späde med massa vatten, och fick chansa till det för att kanske rädda bären.
Elisabet
2023-08-04