Älggryta med trattkantareller

72
13
Älggryta med trattkantareller

Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon.

Älggryta med trattkantareller

Ingredienser

4 portioner
600 g grytbitar av älg
2 msk rapsolja
2 gula lökar (i bitar 2 x 2 cm)
2 skalade morötter i stavar
200 g skalad rotselleri i bitar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk flytande viltfond
3 msk konc äppeljuice
1 l vatten
20 g torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt och peppar

Till servering

potatispuré
rårörda lingon

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri potatispuré.
Gär mjölkproteinfri: servera med mjölkproteinfri potatispuré.

Gör så här

Tips

Ska din potatispuré smaka mer? Riv i västerbottenost!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Elizabeth

2022-08-26

Smakade gott

Ingela

2021-01-25

Mycket god. Tillagade dagen innan smakerna gifte sig verkligen! Gott med mos....

Hans

2021-01-12

Lyfter med fördel om man tillsätter några enbär och gör en liten redning med en skvätt grädde (för de som kan/vill). Håller med om att äppeljuicen kunde man både ha och mista. Vår blev väldigt god med en ökad mängd kryddörter.

Näringsvärde per portion

Energi 1897 KJ / 453 kCal
Fett 11 g
Salt 4.06 g
Kolhydrater 45 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden