Älggryta med trattkantareller
Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon.
Ingredienser
4 portioner
600 g grytbitar av älg
2 msk rapsolja
2 gula lökar (i bitar 2 x 2 cm)
2 skalade morötter i stavar
200 g skalad rotselleri i bitar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk flytande viltfond
3 msk konc äppeljuice
1 l vatten
20 g torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
potatispuré
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett11 g
Salt4.06 g
Kolhydrater45 g
Protein40 g
Kommentarer
Smakade gott
Elizabeth
2022-08-26Mycket god. Tillagade dagen innan smakerna gifte sig verkligen! Gott med mos....
Ingela
2021-01-25Lyfter med fördel om man tillsätter några enbär och gör en liten redning med en skvätt grädde (för de som kan/vill). Håller med om att äppeljuicen kunde man både ha och mista. Vår blev väldigt god med en ökad mängd kryddörter.
Hans
2021-01-12