Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Älggryta med trattkantareller

Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon. Tips: om du vill att potatispurén ska smaka mer, riv i lite västerbottensost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut. Tillsätt viltfond, äppeljuice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter.
  2. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera älggrytan med potatispuré och lingon.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör mjölk- eller laktosfritt: Servera med mjölk- eller laktosfri potatispuré.

Tips

Ska din potatispuré smaka mer? Riv i västerbottenost!

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(7)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grytbitar av älg
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar (i bitar 2 x 2 cm)
  • 2 skalade morötter i stavar
  • 200 g skalade rotselleri i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk flytande viltfond
  • 3 msk konc äppeljuice
  • 1 l vatten
  • 20 g torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan