Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Älggryta med trattkantareller

Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut.
  2. Tillsätt viltfond, äppeljuice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter.
  3. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera älggrytan med potatispuré och lingon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri potatispuré.
Gär mjölkproteinfri: servera med mjölkproteinfri potatispuré.

Tips

Ska din potatispuré smaka mer? Riv i västerbottenost!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grytbitar av älg
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar (i bitar 2 x 2 cm)
  • 2 skalade morötter i stavar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk flytande viltfond
  • 3 msk konc äppeljuice
  • 1 l vatten
  • 20 g torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
Till servering
  • potatispuré
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1897 kJ / 453 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer