Viltgryta

En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Denna mustiga viltgryta är svindlande god!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
6 portioner
4 gula lökar
1 stor paprika
1 1/5 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur
6 msk smör
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
10 enbär
ca 3 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 msk konc viltfond (på flaska)
6 dl vatten
400 g kantareller eller annan svamp
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
ca 1 tsk japansk soja
Till servering
kokt eller pressad potatis
svartvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
rårörda lingon
Gör så här
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater17 g
Protein53 g
Kommentarer
Mkt god gryta. Jag skippade vinet, paprikan, och det funkade jätyebra, både vuxna som små tycker om detta. Hade i morötter, broccoli, blomkål, sparris och champinjoner på burk. Mumma säger jag bara.
Sandra
2025-04-16Enkelt och god! Förstår inte varför ska man ha vetemjöl i receptet överhuvudtaget? Jag vet att jag kan utesluta det eller byta ut mot något annat. I den här grytan var det onödigt.
Maire
2024-10-30Irriterande när vissa ingredienser inte finns med i att göra. Det står inte när lök, paprika och tomatpuré ska i men har lagat mat förut så det ordnade sig.
Anette
2024-01-13Tack Anette för din kommentar! Attans, delar av texten hade ramlat bort men nu hoppas jag receptet är enklare att följa. Hoppas du gillade grytan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2024-02-22