Viltgryta

Betyg 3.4 av 5.182 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Viltgryta

En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Denna mustiga viltgryta är svindlande god!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Viltgryta

Ingredienser

6 portioner
4 gula lökar
1 stor paprika
1 1/5 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur
6 msk smör
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
10 enbär
ca 3 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 msk konc viltfond (på flaska)
6 dl vatten
400 g kantareller eller annan svamp
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
ca 1 tsk japansk soja

Till servering

kokt eller pressad potatis
svartvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
rårörda lingon

Gör så här

02:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • God, hade inga enbär men ersatte med timjan, fransk senap och lingonsylt 😉

    Wiveca

  • Såå gott! Använde vildsvin, ryggfilé, gick mycket bra!

    Marie

  • Mkt god gryta. Jag skippade vinet, paprikan, och det funkade jätyebra, både vuxna som små tycker om detta. Hade i morötter, broccoli, blomkål, sparris och champinjoner på burk. Mumma säger jag bara.

    Sandra

  • Enkelt och god! Förstår inte varför ska man ha vetemjöl i receptet överhuvudtaget? Jag vet att jag kan utesluta det eller byta ut mot något annat. I den här grytan var det onödigt.

    Maire

  • Irriterande när vissa ingredienser inte finns med i att göra. Det står inte när lök, paprika och tomatpuré ska i men har lagat mat förut så det ordnade sig.

    Anette

    Tack Anette för din kommentar! Attans, delar av texten hade ramlat bort men nu hoppas jag receptet är enklare att följa. Hoppas du gillade grytan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Enkelt och suveränt god! Tog aldrig ur köttet utan det fick puttra med när jag gjorde såsen. Hade i höstkantareller i såsen samt lite tärnad bacon för sältan. Åt med potatis, saltgurka och rönnbärsgele till

    Helene

  • Supergott och enkelt recept. Lät grytan puttrar i närmre 3,5 timme vilket gav mycket mört kött :) Toppade med lite rödvinbärsgelé och serverade med kokt ris.

    Jeanette

  • Mer vatten, mer fond och skippade enbären. Tog heller aldrig ur köttet innan grädden gick i och det gick lika bra. Bästa grytan han någonsin smakat sa maken. Serverade med ris.

    Marielle

  • Säg det nu :)

    Adam

  • Tomatpure står med i ingredienser men inte i beskrivningen..

    Adam

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater17 g
Protein53 g

Testa liknande recept

  • Rådjursgryta med syltlök och timjan
    Betyg 4.3 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vild cowboygryta
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Älggryta med trattkantareller
    Betyg 4.2 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad