Viltgryta

En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Denna mustiga viltgryta är svindlande god!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
6 portioner
4 gula lökar
1 stor paprika
1 1/5 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur
6 msk smör
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
10 enbär
ca 3 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 msk konc viltfond (på flaska)
6 dl vatten
400 g kantareller eller annan svamp
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
ca 1 tsk japansk soja
Till servering
kokt eller pressad potatis
svartvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
rårörda lingon
Gör så här
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater17 g
Protein53 g
Kommentarer
22 stGod, hade inga enbär men ersatte med timjan, fransk senap och lingonsylt 😉
Wiveca
Såå gott! Använde vildsvin, ryggfilé, gick mycket bra!
Marie
Mkt god gryta. Jag skippade vinet, paprikan, och det funkade jätyebra, både vuxna som små tycker om detta. Hade i morötter, broccoli, blomkål, sparris och champinjoner på burk. Mumma säger jag bara.
Sandra
Enkelt och god! Förstår inte varför ska man ha vetemjöl i receptet överhuvudtaget? Jag vet att jag kan utesluta det eller byta ut mot något annat. I den här grytan var det onödigt.
Maire
Irriterande när vissa ingredienser inte finns med i att göra. Det står inte när lök, paprika och tomatpuré ska i men har lagat mat förut så det ordnade sig.
Anette
Tack Anette för din kommentar! Attans, delar av texten hade ramlat bort men nu hoppas jag receptet är enklare att följa. Hoppas du gillade grytan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkelt och suveränt god! Tog aldrig ur köttet utan det fick puttra med när jag gjorde såsen. Hade i höstkantareller i såsen samt lite tärnad bacon för sältan. Åt med potatis, saltgurka och rönnbärsgele till
Helene
Supergott och enkelt recept. Lät grytan puttrar i närmre 3,5 timme vilket gav mycket mört kött :) Toppade med lite rödvinbärsgelé och serverade med kokt ris.
Jeanette
Mer vatten, mer fond och skippade enbären. Tog heller aldrig ur köttet innan grädden gick i och det gick lika bra. Bästa grytan han någonsin smakat sa maken. Serverade med ris.
Marielle
Säg det nu :)
Adam
Tomatpure står med i ingredienser men inte i beskrivningen..
Adam