Viltgryta

En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Denna mustiga viltgryta är svindlande god!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
6 portioner
4 gula lökar
1 stor paprika
1 1/5 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur
6 msk smör
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
10 enbär
ca 3 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 msk konc viltfond (på flaska)
6 dl vatten
400 g kantareller eller annan svamp
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
ca 1 tsk japansk soja
Till servering
kokt eller pressad potatis
svartvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
rårörda lingon
Gör så här
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater17 g
Protein53 g
Kommentarer
22 stGod, hade inga enbär men ersatte med timjan, fransk senap och lingonsylt 😉
Wiveca
Såå gott! Använde vildsvin, ryggfilé, gick mycket bra!
Marie
Mkt god gryta. Jag skippade vinet, paprikan, och det funkade jätyebra, både vuxna som små tycker om detta. Hade i morötter, broccoli, blomkål, sparris och champinjoner på burk. Mumma säger jag bara.
Sandra