Viltfärsbiffar

Saftiga och lättlagade viltfärsbiffar med fin smak av både enbär och rosmarin. Lite stekt gul lök i smeten bidrar också till god smak. Servera gärna biffarna med viltfärs till rårörda lingon, potatismos och en god sås.

Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
8 enbär
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
500 g viltfärs
1 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 msk smör (till stekning)
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g
Kommentarer
Tips! Vispade samtidigt som jag rörde ner grädden i ströbrödet och då blev det inga klumpar.
Camilla
2025-04-07Mycket gott med dovfärs! Jag blandade matlagningsgrädde, ströbröd, peppar och salt, lät stå 10 min sen i med färs, ägg och kalla lökenblandningen. Hade charlottenlök istället för gul lök. Rödvin nr 5287301 gott till!
Wiktoria
2025-03-20Ja konstigt! Jag brukar kunna använda ströbröd utan att d klumpar men då använder jag vanligen ägg o mjölk, inte grädde. Nu blev d väldigt klumpigt. Vispar massa för att vispa ut klumparna o klämmer sönder den m fingrarna för att göra smeten jämn. Trist🙄
Maria
2024-12-12