Viltfärsbiffar

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
4
Viltfärsbiffar

Saftiga och lättlagade viltfärsbiffar med fin smak av både enbär och rosmarin. Lite stekt gul lök i smeten bidrar också till god smak. Servera gärna biffarna med viltfärs till rårörda lingon, potatismos och en god sås.

Viltfärsbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
8 enbär
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
500 g viltfärs
1 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 msk smör (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Ja konstigt! Jag brukar kunna använda ströbröd utan att d klumpar men då använder jag vanligen ägg o mjölk, inte grädde. Nu blev d väldigt klumpigt. Vispar massa för att vispa ut klumparna o klämmer sönder den m fingrarna för att göra smeten jämn. Trist🙄

Maria

2024-12-12

Skitrecept! Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Efter jag lagt i allt ströbröd i en torr bunke och börjar måtta upp och hälla i grädden successivt dl efter dl, klumpar det sig direkt. Går heller inte få ur klumparna. Kanske går med recept för 4 port, jag gjorde 8 port och det blev att slänga allt. Inte goda klimpar av deg.

William

2024-10-29

Mycket gott! Gertrud

Gertrud

2024-09-15

Näringsvärde per portion

Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Viltbiffar med enbärsstekta rotfrukter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vildsvinsburgare
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga