Viltfärsbiffar
Saftiga och lättlagade viltfärsbiffar med fin smak av både enbär och rosmarin. Lite stekt gul lök i smeten bidrar också till god smak. Servera gärna biffarna med viltfärs till rårörda lingon, potatismos och en god sås.
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
8 enbär
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
500 g viltfärs
1 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 msk smör (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g
Kommentarer
Ja konstigt! Jag brukar kunna använda ströbröd utan att d klumpar men då använder jag vanligen ägg o mjölk, inte grädde. Nu blev d väldigt klumpigt. Vispar massa för att vispa ut klumparna o klämmer sönder den m fingrarna för att göra smeten jämn. Trist🙄
Maria
2024-12-12Skitrecept! Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Efter jag lagt i allt ströbröd i en torr bunke och börjar måtta upp och hälla i grädden successivt dl efter dl, klumpar det sig direkt. Går heller inte få ur klumparna. Kanske går med recept för 4 port, jag gjorde 8 port och det blev att slänga allt. Inte goda klimpar av deg.
William
2024-10-29Mycket gott! Gertrud
Gertrud
2024-09-15