Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gräddsås

Gräddsås eller brunsås som de flesta kallar denna klassiska sås. Koka ihop grädde, soja, buljong med vatten. Vispa ner svart vinbärsgelé och red av såsen strax innan servering. Enkelt eller hur? Passar till de flesta rätter i vår älskade husmanskost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten, buljongtärning, soja och grädde i en kastrull. Koka upp och låt det koka ganska kraftigt ca 15 minuter. Vispa ner gelén och koka ytterligare ca 5 minuter.
  2. Blanda majsstärkelsen med lite vatten, blanda ner den i såsen under omrörning och låt koka ytterligare någon minut.  Smaksätt med peppar och eventuellt med salt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite smulad ädelost och eller lite ansjovisspad för en rundare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 4 dl vispgrädde (36%)
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 1 tsk majsstärkelse
  • peppar
  • ev. salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1652 kJ / 395 kCal