Stekt älginnanlår med blandsvamp

När du vill lyxa till fredagsmiddagen eller fira något speciellt kan du laga stekt älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med blandsvampen och en färggrann sallad är rätten fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Ingredienser
4 portioner
Kryddpulver
4 enbär
5 svartpepparkorn
1 stjärnanis
1 msk hackad färsk rosmarin
Älginnanlår
600 g älginnanlår
1 tsk salt
aluminiumfolie
Blandsvamp
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g blandad färsk svamp
smör
Vinägrett
1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Till servering
2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad
Gör så här
00:50:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Vi serverade med puré på mandelpotatis och jordärtskocka. Vi körde på 58 grader som det stod i receptet men tyvärr kändes köttet överstekt då. Rekommenderar istället 48 grader (och fortfarande vila i 10 min) som vi testade i ett annat recept. Köttet blev mycket godare och mer likt bilden i detta recept.
Jessica
2025-02-22Supergott! Gjorde persiljerot -och potatismos till. Blev väldigt uppskattat. Svartvinbärsgelé tillförde det lilla extra :)
Malin
2023-12-28Fantastiskt gott. Jag hade stekta potatisklyftor till samt svartvinbärsgele. Blev väldigt gott. Högsta betyg!
Birgitta
2023-03-31