Stekt älginnanlår med blandsvamp

23
1
Stekt älginnanlår med blandsvamp

När du vill lyxa till fredagsmiddagen eller fira något speciellt kan du laga stekt älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med blandsvampen och en färggrann sallad är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser

4 portioner

Kryddpulver

4 enbär
5 svartpepparkorn
1 stjärnanis
1 msk hackad färsk rosmarin

Älginnanlår

600 g älginnanlår
1 tsk salt
aluminiumfolie

Blandsvamp

1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g blandad färsk svamp
smör

Vinägrett

1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

Till servering

2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Stefan

2020-05-16

Hej. Ni borde ange en mer ungefärlig tid om hur länge tillagningstiden är. Att endast ange ugnstemperatur och innertemperatur räcker inte. Att sen skriva "över 60 minuter" känns lite diffust. Min stek på 1300g har varit inne i 2 timmar nu. Då räknar jag endast tid i ugn och inte förberedelserna.

Redaktionen ICAse

2020-06-23

Hej Stefan! Ursäkta sent svar och tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat både temperaturen och tiden i ugnen. Det ska vara 150°C och ca 50 minuter som det nu står i receptet. Hoppas att steken blev god! Hälsningar Elina