Stekt älginnanlår med blandsvamp
När du vill lyxa till fredagsmiddagen eller fira något speciellt kan du laga stekt älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med blandsvampen och en färggrann sallad är rätten fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 portioner
Kryddpulver
4 enbär
5 svartpepparkorn
1 stjärnanis
1 msk hackad färsk rosmarin
Älginnanlår
600 g älginnanlår
1 tsk salt
aluminiumfolie
Blandsvamp
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g blandad färsk svamp
smör
Vinägrett
1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Till servering
2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Gjorde persiljerot -och potatismos till. Blev väldigt uppskattat. Svartvinbärsgelé tillförde det lilla extra :)
Malin
2023-12-28Fantastiskt gott. Jag hade stekta potatisklyftor till samt svartvinbärsgele. Blev väldigt gott. Högsta betyg!
Birgitta
2023-03-31Hej. Ni borde ange en mer ungefärlig tid om hur länge tillagningstiden är. Att endast ange ugnstemperatur och innertemperatur räcker inte. Att sen skriva "över 60 minuter" känns lite diffust. Min stek på 1300g har varit inne i 2 timmar nu. Då räknar jag endast tid i ugn och inte förberedelserna.
Stefan
2020-05-16Hej Stefan! Ursäkta sent svar och tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat både temperaturen och tiden i ugnen. Det ska vara 150°C och ca 50 minuter som det nu står i receptet. Hoppas att steken blev god! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23