Stekt älginnanlår med blandsvamp

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
3
Stekt älginnanlår med blandsvamp

När du vill lyxa till fredagsmiddagen eller fira något speciellt kan du laga stekt älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med blandsvampen och en färggrann sallad är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser

4 portioner

Kryddpulver

4 enbär
5 svartpepparkorn
1 stjärnanis
1 msk hackad färsk rosmarin

Älginnanlår

600 g älginnanlår
1 tsk salt
aluminiumfolie

Blandsvamp

1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g blandad färsk svamp
smör

Vinägrett

1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

Till servering

2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Gjorde persiljerot -och potatismos till. Blev väldigt uppskattat. Svartvinbärsgelé tillförde det lilla extra :)

Malin

2023-12-28

Fantastiskt gott. Jag hade stekta potatisklyftor till samt svartvinbärsgele. Blev väldigt gott. Högsta betyg!

Birgitta

2023-03-31

Hej. Ni borde ange en mer ungefärlig tid om hur länge tillagningstiden är. Att endast ange ugnstemperatur och innertemperatur räcker inte. Att sen skriva "över 60 minuter" känns lite diffust. Min stek på 1300g har varit inne i 2 timmar nu. Då räknar jag endast tid i ugn och inte förberedelserna.

Stefan

2020-05-16

Hej Stefan! Ursäkta sent svar och tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat både temperaturen och tiden i ugnen. Det ska vara 150°C och ca 50 minuter som det nu står i receptet. Hoppas att steken blev god! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-23

Testa liknande recept

Älgköttbullar från Jämtland
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelostfyllda älgrulader
Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl i saltlag med rödvin
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga