Stekt älginnanlår med blandsvamp

Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Stekt älginnanlår med blandsvamp

När du vill lyxa till fredagsmiddagen eller fira något speciellt kan du laga stekt älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med blandsvampen och en färggrann sallad är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

En tallrik med skivat älgkött på en bädd av sallad toppad med svamp och vinägrett.

Ingredienser

4 portioner

Kryddpulver

4 enbär
5 svartpepparkorn
1 stjärnanis
1 msk hackad färsk rosmarin

Älginnanlår

600 g älginnanlår
1 tsk salt
aluminiumfolie

Blandsvamp

1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g blandad färsk svamp
smör

Vinägrett

1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

Till servering

2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad

Gör så här

00:50:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • bra recept , fungerade perfekt .Köttet blev mycket bra. Severade med krossade( förkokta) delikatesspotatis och vitlökssmör på dessa .Toppade med fint riven pamesanost. Frisk sallad : vattenmelon tomater isbergssallad. Vitlökssmör på de tunt skurna köttet.

    Gunnel

  • Jättegott! Vi serverade med puré på mandelpotatis och jordärtskocka. Vi körde på 58 grader som det stod i receptet men tyvärr kändes köttet överstekt då. Rekommenderar istället 48 grader (och fortfarande vila i 10 min) som vi testade i ett annat recept. Köttet blev mycket godare och mer likt bilden i detta recept.

    Jessica

  • Supergott! Gjorde persiljerot -och potatismos till. Blev väldigt uppskattat. Svartvinbärsgelé tillförde det lilla extra :)

    Malin

  • Fantastiskt gott. Jag hade stekta potatisklyftor till samt svartvinbärsgele. Blev väldigt gott. Högsta betyg!

    Birgitta

  • Hej. Ni borde ange en mer ungefärlig tid om hur länge tillagningstiden är. Att endast ange ugnstemperatur och innertemperatur räcker inte. Att sen skriva "över 60 minuter" känns lite diffust. Min stek på 1300g har varit inne i 2 timmar nu. Då räknar jag endast tid i ugn och inte förberedelserna.

    Stefan

    Hej Stefan! Ursäkta sent svar och tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat både temperaturen och tiden i ugnen. Det ska vara 150°C och ca 50 minuter som det nu står i receptet. Hoppas att steken blev god! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Ädelostfyllda älgrulader
    Betyg 2.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Älgköttbullar från Jämtland
    Betyg 4.2 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tjälknöl i saltlag med rödvin
    Betyg 4.6 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Älggryta med rötter
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårig älggryta
    Betyg 2.7 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad