Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltbiffar med enbärsstekta rotfrukter

Viltbiffar med enbärsstekta rotfrukter är en förtjusande måltid med de krämiga biffarna på viltfärs och champinjonstuvning. Rotfrukterna, som får smak av enbär när du steker dem, ger en härlig känsla av vilt tillsammans med biffarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda färs, svampstuvning, senap och ägg. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  3. Forma till åtta pannbiffar (för 4 port) och bryn dem på bägge sidor i en het lättoljad stekpanna. Lägg över på en ugnssäker form. Ugnsstek i ca 10 minuter.
  4. Rotfrukter: Rengör stekpannan och hetta på nytt upp den med oljan. Tillsätt rotfrukterna och stek dem i ca 4 minuter. Rör om då och då. Grovhacka enbären. Blanda ner dem och vitlöken efter halva stektiden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela grönsakerna på tallrikar. Lägg på biffarna.
  6. Servera gärna med potatismos, t ex snabbmos, och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g viltfärs t ex älgfärs
  • 1 burk kantarell- eller champinjonstuvning (à 200 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk olja till stekning
Rotfrukter
  • 1 påse frysta rotfrukter (à 550 g)
  • 2 msk olja
  • 5 enbär
  • 1 msk finhackad vitlök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer