Viltfärsbiffar

Saftiga och lättlagade viltfärsbiffar med fin smak av både enbär och rosmarin. Lite stekt gul lök i smeten bidrar också till god smak. Servera gärna biffarna med viltfärs till rårörda lingon, potatismos och en god sås.

Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g
Kommentarer
6 stTips! Vispade samtidigt som jag rörde ner grädden i ströbrödet och då blev det inga klumpar.
Camilla
Mycket gott med dovfärs! Jag blandade matlagningsgrädde, ströbröd, peppar och salt, lät stå 10 min sen i med färs, ägg och kalla lökenblandningen. Hade charlottenlök istället för gul lök. Rödvin nr 5287301 gott till!
Wiktoria
Ja konstigt! Jag brukar kunna använda ströbröd utan att d klumpar men då använder jag vanligen ägg o mjölk, inte grädde. Nu blev d väldigt klumpigt. Vispar massa för att vispa ut klumparna o klämmer sönder den m fingrarna för att göra smeten jämn. Trist🙄
Maria
Skitrecept! Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Efter jag lagt i allt ströbröd i en torr bunke och börjar måtta upp och hälla i grädden successivt dl efter dl, klumpar det sig direkt. Går heller inte få ur klumparna. Kanske går med recept för 4 port, jag gjorde 8 port och det blev att slänga allt. Inte goda klimpar av deg.
William
Mycket gott! Gertrud
Gertrud
.."med smak av både enbär och timjan".. Men i receptet är det rosmarin? Gott blev det iallafall med timjan! 🙂
Johanna
Hej Johanna! I bland är det svårt att hålla isär örterna ;) Nu är det ändrat. Hälsningar Niclas
ICA-köket