Viltfärsbiffar

Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Viltfärsbiffar

Saftiga och lättlagade viltfärsbiffar med fin smak av både enbär och rosmarin. Lite stekt gul lök i smeten bidrar också till god smak. Servera gärna biffarna med viltfärs till rårörda lingon, potatismos och en god sås.

Viltfärsbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
8 enbär
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
500 g viltfärs
1 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 msk smör (till stekning)

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Tips! Vispade samtidigt som jag rörde ner grädden i ströbrödet och då blev det inga klumpar.

    Camilla

  • Mycket gott med dovfärs! Jag blandade matlagningsgrädde, ströbröd, peppar och salt, lät stå 10 min sen i med färs, ägg och kalla lökenblandningen. Hade charlottenlök istället för gul lök. Rödvin nr 5287301 gott till!

    Wiktoria

  • Ja konstigt! Jag brukar kunna använda ströbröd utan att d klumpar men då använder jag vanligen ägg o mjölk, inte grädde. Nu blev d väldigt klumpigt. Vispar massa för att vispa ut klumparna o klämmer sönder den m fingrarna för att göra smeten jämn. Trist🙄

    Maria

  • Skitrecept! Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Efter jag lagt i allt ströbröd i en torr bunke och börjar måtta upp och hälla i grädden successivt dl efter dl, klumpar det sig direkt. Går heller inte få ur klumparna. Kanske går med recept för 4 port, jag gjorde 8 port och det blev att slänga allt. Inte goda klimpar av deg.

    William

  • Mycket gott! Gertrud

    Gertrud

  • .."med smak av både enbär och timjan".. Men i receptet är det rosmarin? Gott blev det iallafall med timjan! 🙂

    Johanna

    Hej Johanna! I bland är det svårt att hålla isär örterna ;) Nu är det ändrat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g

Testa liknande recept

  • Viltgryta
    Betyg 3.4 av 5.182 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vildsvinsburgare
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt älginnanlår med blandsvamp
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad