Vegonuggets med sojamajonnäs
Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen; vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
150 g rättika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
3 förp färska vegonuggets (à 200 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och nuggetsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3579 KJ / 859 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oväntat gott recept med tydliga asiatiska toner
Stina
2020-12-03Underbar kombination, det syrliga och krispiga från lime-rättika, det salta och krämiga från sojamajonäsen, det naturella från riset med det knapriga nuggetsen
Caroline
2020-12-02Tyckte inte denna rätten va någon höjdare 🙈
Christine
2020-12-01