UNDER 45 MIN | Medel

Vegonuggets med sojamajonnäs

Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen; vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda majonnäsen med sojan.
  3. Skala, skiva och strimla rättikan så tunt som möjligt. Pressa över limesaft och hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med rättikan.
  4. Stek nuggetsen i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Servera nuggetsen med ris, majonnäs och rättikssallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och nuggetsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 150 g rättika
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 3 förp färska vegonuggets (à 200 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3579 kJ / 859 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept