Vegonuggets med sojamajonnäs
Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen; vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
150 g rättika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
3 förp färska vegonuggets (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3579 KJ / 859 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt bättre än förväntat, alla åt. De märkte inte att nuggetsen var vego.
Ida
2024-11-02Enkelt och god vardagsmat. Rättika och lime med gräslök var nåt nytt och krispigt. Därav en extra stjärna.
Charlotte
2024-10-09Tyckte detta var rätt vedervärdigt faktiskt. Hade hopp om att salladen och majonnäsen tillsammans med nuggetsen ändå skulle funka men icke. Brukar uppskatta det mesta från matkassen men detta var ett bottennapp.
Niklas
2024-10-09