Vegonuggets med sojamajonnäs

16
5
Vegonuggets med sojamajonnäs

Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen; vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Vegonuggets med sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
150 g rättika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
3 förp färska vegonuggets (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och nuggetsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Stina

2020-12-03

Oväntat gott recept med tydliga asiatiska toner

Caroline

2020-12-02

Underbar kombination, det syrliga och krispiga från lime-rättika, det salta och krämiga från sojamajonäsen, det naturella från riset med det knapriga nuggetsen

Christine

2020-12-01

Tyckte inte denna rätten va någon höjdare 🙈

Näringsvärde per portion

Energi 3579 KJ / 859 kCal
Fett 48 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden