Svamp- och ärtomelett rättiksslaw
En ugnsomelett med asiatiska smaker. Tack vare att den innehåller både svamp och ärtor, så mättar omeletten fint. Smaksätt din omelett med så mycket sambal oelek som passar dig. Rättikans smak påminner om rädisans och passar utmärkt att göra en krämig slaw på. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Omelett
6 ägg
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
salt
peppar
250 g gröna ärtor
Rättiksslaw
ca 350 g rättika
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 msk sesamfrö
2 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3218 KJ / 768 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej, smakar bara soja och vem i hela fridens dagar serverar ris till en omelett? Otrevlig gummiaktig eftersmak.
Magnus
2023-06-05Nja. Smakade väldigt mycket soja om omeletten... Tog över allt.
Camilla
2023-03-15