UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stek lax med rättika och soja

Stekt lax kan serveras med oändligt av varierande tillbehör, och här har vi valt en sojamarinerad rättika som kompisen på tallriken. Sen kunde vi inte låta bli att ha i lite gräslök också, för det är ju sen gammalt att den kryddan passar perfekt ihop med fisk! Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skär rättikan i små tärningar och blanda med sojan. Hacka gräslöken och blanda med rättikan.
  4. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C, krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med ris och rättika.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Tips

Riv lite ingefära och blanda med sojan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 175 g rättika
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 4 port laxfilé
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2070 kJ / 495 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept