Stek lax med rättika och soja
Stekt lax kan serveras med oändligt av varierande tillbehör, och här har vi valt en sojamarinerad rättika som kompisen på tallriken. Sen kunde vi inte låta bli att ha i lite gräslök också, för det är ju sen gammalt att den kryddan passar perfekt ihop med fisk! Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
175 g rättika
2 msk japansk soja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
4 port laxfilé
Att ha hemma
4 port ris eller annat gryn
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2070 KJ / 495 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För torrt för våran del
Sofie
2020-08-10Samma här ingen rättika i min kasse heller..
Staffan
2020-04-14Hej Staffan! Ta gärna kontakt med din ICA-handlare eller kundtjänst så hjälper de dig! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-15Var är rättikan?
Christina
2020-04-01Hej Christina! Om du menar att rättikan saknades i din matkasse så ta gärna kontakt med kundtjänst eller prata med din ICA-handlare så hjälper de dig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-02