Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Japansk rättiksallad

Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med dressingen. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna.
  2. Blanda fröna med övriga ingredienser till dressingen. 
  3. Skala och finriv rättikan. Blanda med dressingen strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Lägg den rivna rättikan i iskallt vatten en stund. Häll av och låt rinna av ordentligt innan du blandar den med dressingen. Krispigare sallad får man leta efter!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g rättika
Dressing
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 dl japansk soja eller tamari
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 4 msk mild olivolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 594 kJ / 142 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept