Japansk rättiksallad

9
0
Japansk rättiksallad

Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Japansk rättiksallad

Ingredienser

6 portioner
800 g
rättika

Dressing

1 msk
sesamfrön
1/2 dl
japansk soja eller tamari
1/2 dl
färskpressad citronjuice
4 msk
mild olivolja
2 msk
risvinäger
2 msk
farinsocker
1 tsk
sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lägg den rivna rättikan i iskallt vatten en stund. Häll av och låt rinna av ordentligt innan du blandar den med dressingen. Krispigare sallad får man leta efter!

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 594 KJ / 142 kCal
Fett 10 g
Salt 1.51 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept