Japansk rättiksallad
Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
6 portioner
800 g rättika
Dressing
1 msk sesamfrön
1/2 dl japansk soja eller tamari
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 msk mild olivolja
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 tsk sesamolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Lägg den rivna rättikan i iskallt vatten en stund. Häll av och låt rinna av ordentligt innan du blandar den med dressingen. Krispigare sallad får man leta efter!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi594 KJ / 142 kCal
Fett10 g
Salt1.51 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer