Japansk rättiksallad

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Japansk rättiksallad

Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Japansk rättiksallad

Ingredienser

6 portioner
800 g  rättika

Dressing

1 msk  sesamfrön
1/2 dl  japansk soja eller tamari
1/2 dl  färskpressad citronjuice
4 msk  mild olivolja
2 msk  risvinäger
2 msk  farinsocker
1 tsk  sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lägg den rivna rättikan i iskallt vatten en stund. Häll av och låt rinna av ordentligt innan du blandar den med dressingen. Krispigare sallad får man leta efter!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi594 KJ / 142 kCal
Fett10 g
Salt1.51 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga