Japansk rättiksallad

Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Japansk rättiksallad

Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Japansk rättiksallad

Ingredienser

6 portioner
800 g rättika

Dressing

1 msk sesamfrön
1/2 dl japansk soja eller tamari
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 msk mild olivolja
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 tsk sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi594 KJ / 142 kCal
Fett10 g
Salt1.51 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.102 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad