Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Inlagd rättika

Den här inlagda rättikan är lättlagad och kan användas som ett salt tilltugg eller som tillbehör i woken eller i salladen. Rättikan är rolig och speciell att bjuda på och den salta och krispiga karaktären är en vinnande kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rättikan. Lägg den i en burk och häll över kallt vatten.
  2. Tillsätt salt och låt rättikan stå i ca 1 timme före servering. Bjud som ett krispigt salt tilltugg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rättika
  • salt
  • vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?