Vegetarisk bourguignon med svamp

Betyg 4.5 av 5.
97 personer har röstat
25
Vegetarisk bourguignon med svamp

Gör en mustig vegetarisk gryta med svamp! Här ett veganskt recept där grytan görs på linser, morot, svamp och lök. Rött vin, timjan och buljong sätter smak på grytan som liknar klassikern boeuf bourguignon, och serveras med fördel med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Vegetarisk bourguignon med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g  blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1   stor rödlök
1/3 dl  rapsolja
1/2 dl  japansk soja
ca 1 tsk  torkad timjan
1 krm  svartpeppar

Linser

1 1/2 dl  torkade belugalinser
1/2   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vatten

Gryta

2   morötter (à ca 75 g)
1   vitlöksklyfta
1   gul lök
3 msk  rapsolja
4 dl  rött vin
1 tsk  strösocker
1   lagerblad
1   svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 dl  hackad färsk timjan
1   burk passerade tomater (à 400 ml)
4 dl  vatten
salt
peppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
97 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Rekommenderas. Ersatte passerade tomater med en burk tomatsås Arrabbiata. Blev stark och gott.

Annika

2023-02-09

Riktigt gott!

Mirjam

2023-01-20

Detta blev så otroligt gott! Använde gula linser och lagade potatismos till. Succé! Svampen blir väldigt smakrik efter att ha haft den i ugnen med marinad.

Maria

2022-11-28

Näringsvärde per portion

Energi1824 KJ / 435 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
348 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon
Betyg 4.6 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.2 av 5.
812 personer har röstat
Över 60 min att tillaga