Gör en mustig vegetarisk gryta med svamp! Här ett veganskt recept där grytan görs på linser, morot, svamp och lök. Rött vin, timjan och buljong sätter smak på grytan som liknar klassikern boeuf bourguignon, och serveras med fördel med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Rekommenderas. Ersatte passerade tomater med en burk tomatsås Arrabbiata. Blev stark och gott.
Annika
2023-02-09Riktigt gott!
Mirjam
2023-01-20Detta blev så otroligt gott! Använde gula linser och lagade potatismos till. Succé! Svampen blir väldigt smakrik efter att ha haft den i ugnen med marinad.
Maria
2022-11-28