Gör en mustig vegetarisk gryta med svamp! Här ett veganskt recept där grytan görs på linser, morot, svamp och lök. Rött vin, timjan och buljong sätter smak på grytan som liknar klassikern boeuf bourguignon, och serveras med fördel med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Joanna
2022-02-01Läst tidigare kommentarer och tog mindre vatten och istället vin och lite potatis för redning. Jättegott! Bytte till röda linser( färdga på paket ) och la i syltlök 10 min innan grytan var färdig! Så gott! Kommer definitivt bli matlådor och göras om flera gånger!!
Ulla
2022-01-30Kan man frysa grytan?
Elisabeth
2022-01-23Väldigt gott, tar ca 2 tim m alla moment men inte svårt