Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat
4
Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Laga svamptacos till middag! Här en fräsch vegansk variant på tacos där vi fyller tortillabröden med strimlad spetskål, marinerad och ugnsbakad svamp och rödlök och avslutar det hela med en krämig tahinisås med örter, pumpakärnor och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g  blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1   stor rödlök
1/3 dl  rapsolja
1/2 dl  japansk soja
ca 1 tsk  torkad timjan
1 krm  svartpeppar

Grön tahinisås

1   kruka koriander
1/2   kruka bladpersilja
1/2   riven vitlöksklyfta
3/4 dl  ljus tahini
2 msk  färskpressad limejuice
1/2 tsk  strösocker
2 krm  salt
3/4 dl  vatten

Tillbehör

250 g  spetskål
1   lime
12   små tortillabröd
1 dl  rostade pumpakärnor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott. La till picklad fänkål och stekt sparris. Mums!

Malin

2021-04-19

Fantastiskt gott! Håller med om mängden svamp i tidigare kommentar men det här har blivit en familjefavorit

Cecilia

2021-03-02

ICA-gott! Går det att frysa överbliven tahinisås? Mvh Stina

Stina

2020-12-21

Testa liknande recept

Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotmos med svamppytt och fetaost
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamp-shawarma – Vego kebab
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
116 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacos med portabello och spetskål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga