Svamptacos med spetskål och grön tahinisås
Laga svamptacos till middag! Här en fräsch vegansk variant på tacos där vi fyller tortillabröden med strimlad spetskål, marinerad och ugnsbakad svamp och rödlök och avslutar det hela med en krämig tahinisås med örter, pumpakärnor och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Marinerad svamp
300 g blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1 stor rödlök
1/3 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
ca 1 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
Grön tahinisås
1 kruka koriander
1/2 kruka bladpersilja
1/2 riven vitlöksklyfta
3/4 dl ljus tahini
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk strösocker
2 krm salt
3/4 dl vatten
Tillbehör
250 g spetskål
1 lime
12 små tortillabröd
1 dl rostade pumpakärnor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott. La till picklad fänkål och stekt sparris. Mums!
Malin
2021-04-19Fantastiskt gott! Håller med om mängden svamp i tidigare kommentar men det här har blivit en familjefavorit
Cecilia
2021-03-02ICA-gott! Går det att frysa överbliven tahinisås? Mvh Stina
Stina
2020-12-21