Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

26
4
Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Laga svamptacos till middag! Här en fräsch vegansk variant på tacos där vi fyller tortillabröden med strimlad spetskål, marinerad och ugnsbakad svamp och rödlök och avslutar det hela med en krämig tahinisås med örter, pumpakärnor och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g
blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1
stor rödlök
1/3 dl
rapsolja
1/2 dl
japansk soja
ca 1 tsk
torkad timjan
1 krm
svartpeppar

Grön tahinisås

1
kruka koriander
1/2
kruka bladpersilja
1/2
riven vitlöksklyfta
3/4 dl
ljus tahini
2 msk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
strösocker
2 krm
salt
3/4 dl
vatten

Tillbehör

250 g
spetskål
1
lime
12
små tortillabröd
1 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Malin

2021-04-19

Väldigt gott. La till picklad fänkål och stekt sparris. Mums!

Cecilia

2021-03-02

Fantastiskt gott! Håller med om mängden svamp i tidigare kommentar men det här har blivit en familjefavorit

Stina

2020-12-21

ICA-gott! Går det att frysa överbliven tahinisås? Mvh Stina

Testa liknande recept