UNDER 60 MIN | Medel

Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

Laga svamptacos till middag! Här en fräsch vegansk variant på tacos där vi fyller tortillabröden med strimlad spetskål, marinerad och ugnsbakad svamp och rödlök och avslutar det hela med en krämig tahinisås med örter, pumpakärnor och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Svamp: Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fördela svamp och rödlök på en plåt.
  3. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll marinaden över svampen och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen 25–30 minuter tills svampen släppt ifrån sig vätskan och fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
  4. Tahinisås: Hacka örterna grovt. Skala och riv vitlöken. Mixa alla ingredienserna med stavmixer.
  5. Tillbehör: Hyvla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Skär limen i klyftor. Värm tortillabröden i ugn eller en torr stekpanna.
  6. Toppa bröden med spetskål, svamp, tahinisås och pumpafrön. Servera med limeklyftor.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinerad svamp
  • 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
  • 1 stor rödlök
  • 1/3 dl rapsolja
  • 1/2 dl japansk soja
  • ca 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar
Grön tahinisås
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 3/4 dl ljus tahini
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 3/4 dl vatten
Tillbehör
  • 250 g spetskål
  • 1 lime
  • 12 små tortillabröd
  • 1 dl rostade pumpakärnor