Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

10
2
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

Gryt-gott! Visst, det är en del ingredienser i listan, men det är rätt så förlåtande när allting ska kokas samman i en gryta! Och när du smakar kommer du förstå. Smaklig svampbourguignon säger vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1 rödlök
1 palsternacka
150 g snackmorötter
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
250 g kastanjechampinjoner
200 g portabellosvamp
2 tsk majsstärkelse
1 förp syltlök (à 340 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Linda

2022-04-08

Blev ingen höjdare med pasta till tycker jag. Kokade potatis till lunch dagen efter och då var det riktigt gott!

Signe

2022-01-27

Det enda palsternackan tillförde var en trist konsistens, helt okej smak på grytan men finns otroligt mycket bättre recept på vegetarisk bourguignone. Urtrist löksallad!

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 433 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden