Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Gryt-gott! Visst, det är en del ingredienser i listan, men det är rätt så förlåtande när allting ska kokas samman i en gryta! Och när du smakar kommer du förstå. Smaklig svampbourguignon säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 rödlök
1 palsternacka
150 g snackmorötter
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
250 g kastanjechampinjoner
200 g portabellosvamp
2 tsk majsstärkelse
1 förp syltlök (à 340 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till kycklinglårfilé i bitar, blev gott! Gjorde en rejäl grönsallad med vinägrett istället för löksalladen.
Karin
2024-08-28Blev ingen höjdare med pasta till tycker jag. Kokade potatis till lunch dagen efter och då var det riktigt gott!
Linda
2022-04-08Det enda palsternackan tillförde var en trist konsistens, helt okej smak på grytan men finns otroligt mycket bättre recept på vegetarisk bourguignone. Urtrist löksallad!
Signe
2022-01-27