Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

5
0
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

Gryt-gott! Visst, det är en del ingredienser i listan, men det är rätt så förlåtande när allting ska kokas samman i en gryta! Och när du smakar kommer du förstå. Smaklig svampbourguignon säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Svampbourguignon med pappardelle och löksallad

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1 rödlök
1 palsternacka
150 g snackmorötter
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
250 g kastanjechampinjoner
200 g portabellosvamp
2 tsk majsstärkelse
1 förp syltlök (à 340 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 433 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept