Marinerad svamp

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Marinerad svamp

Sätt smak på svampen med en god marinad! Prova detta recept på marinerad svamp med soja och timjan som bakas i ugn tillsammans med rödlök. Gott som tillbehör eller ingrediens i grytor, tacos eller på pizza.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Marinerad svamp

Ingredienser

10 portioner
1 kg  blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
4   rödlökar
1 dl  rapsolja
1 dl  japansk soja
2 tsk  torkad timjan
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan, via länken får du tips på vad du kan använda den marinerade svampen till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det blev fantastiskt gott! Kul att man kan få så mycket smak på svamp. Jag använde ostronskivling och shiitakesvamp vilket jag kan varmt rekommendera.

Amanda

2023-08-11

Testa liknande recept

Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamptacos med spetskål och grön tahinisås
Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
118 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svamp-shawarma – Vego kebab
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotmos med svamppytt och fetaost
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatpasta med svamp och valnötter
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga