ÖVER 60 MIN | Enkel

Marinerad svamp

Sätt smak på svampen med en god marinad! Prova detta recept på marinerad svamp med soja och timjan som bakas i ugn tillsammans med rödlök. Gott som tillbehör eller ingrediens i grytor, tacos eller på pizza.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan, via länken får du tips på vad du kan använda den marinerade svampen till.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fördela svamp och rödlök på två plåtar.
  3. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll marinaden över svampen och blanda runt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 25–30 minuter tills svampen släppt ifrån sig vätskan och fått fin färg. Rör om efter halva tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
  • 4 rödlökar
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 krm svartpeppar