Marinerad svamp
Sätt smak på svampen med en god marinad! Prova detta recept på marinerad svamp med soja och timjan som bakas i ugn tillsammans med rödlök. Gott som tillbehör eller ingrediens i grytor, tacos eller på pizza.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
10 portioner
1 kg blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
4 rödlökar
1 dl rapsolja
1 dl japansk soja
2 tsk torkad timjan
2 krm svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan, via länken får du tips på vad du kan använda den marinerade svampen till.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det blev fantastiskt gott! Kul att man kan få så mycket smak på svamp. Jag använde ostronskivling och shiitakesvamp vilket jag kan varmt rekommendera.
Amanda
2023-08-11