Veenas kyckling med kokos och ananas

9
6
Veenas kyckling med kokos och ananas

Festligt och lättlagat. Bjud på en kycklingrätt med kokos och söt ananas. En rätt fylld av kryddor såsom spiskummin, gurkmeja, koriander, kanel och mycket mer! Servera med ris och njut av en idealisk middag.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Veenas kyckling med kokos och ananas

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 500 g)
1 medelstor, finhackad gul lök
6 kryddnejlikor
1/2 dl olja
2 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 krm kajennpeppar
1 kanelstång
1 citron
5 vitlöksklyftor
2 cm färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl kokosflingor
1 liten burk skivade ananasringar (à ca 200 g)
1 dl cashewnötter
salt och peppar

Till servering

ev färsk koriander
ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jeffrey krister

2023-01-06

En favorit i vår familj! Under ca 20 år har vi tillagat den.

Redaktionen ICAse

2023-01-11

Hej Jeffrey Krister! Vad kul att höra, tack för att du använder våra recept! ❤ Hälsningar Elina

Rebecca

2008-01-07

Jag håller med ovanstående talare om att det behhövs lite mer kryddor för att göra rätten perfekt. Glöm inte GURKMEJA som inte står med i ingredienslistan men som anges i tillagningsdelen. Lätt att missa om man tagit slut på kryddan hemma (som jag gjorde, rätten fick en trist färg men var givetvis lika god ändå..)

Eva-maria

2005-04-18

Jag är inte särskilt förtjust i kryddstark mat men detta var rent mesigt. Jag tillsatte fyra gånger så mycket kryddor minst efter att ha provsmakat den färdiga anrättningen.