Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kryddig äppelchutney

God chutney som inte bara passar till indisk mat, utmärkt till många kött- och fiskrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg aprikoser 2–3 timmar.
  2. Skala, dela, kärna ur och skär äpplen i bitar. Skala och hacka rödlök.
  3. Ta upp aprikoserna, krama ut vätskan lätt och skär i strimlor.
  4. Fräs löken 2–3 minuter i olja i en kastrull. Tillsätt äpplen, aprikoser, rårörsocker, honung, finhackad ingefära, citronerbitar, färskpressad citronjuice, kanel, kardemumma, gurkmeja, kajennpeppar, salt och kryddnejlika. Rör om och låt småkoka 30–40 minuter, tills det har tjocknat.
  5. Häll upp i en väl rengjord burk. Servera gärna äppelchutneyn till rätten Feijoada.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om man inte äter upp chutneyn inom en vecka och vill förlänga hållbarheten kan man tillsätta 1/2 dl äppelcidervinäger som får koka med.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 6 torkade aprikoser
  • 4 röda äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 dl rårörsocker
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 skivor citroner med skal skurna i bitar
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm kryddnejlika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer