Kryddig äppelchutney

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Kryddig äppelchutney

God chutney som inte bara passar till indisk mat, utmärkt till många kött- och fiskrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Kryddig äppelchutney

Ingredienser

4 dl
6   torkade aprikoser
4   röda äpplen
1   rödlök
1 msk  olja
1 dl  rårörsocker
1/2 dl  honung
2 msk  finhackad ingefära
2   skivor citroner med skal skurna i bitar
3 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  kanel
1 tsk  kardemumma
1/2 tsk  gurkmeja
1 krm  kajennpeppar
1 krm  salt
1 krm  kryddnejlika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om man inte äter upp chutneyn inom en vecka och vill förlänga hållbarheten kan man tillsätta 1/2 dl äppelcidervinäger som får koka med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kärstis garam masala
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinterkryddad hirsgröt
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga