Kryddig äppelchutney

4
0
Kryddig äppelchutney

God chutney som inte bara passar till indisk mat, utmärkt till många kött- och fiskrätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Kryddig äppelchutney

Ingredienser

4 dl
6
torkade aprikoser
4
röda äpplen
1
rödlök
1 msk
olja
1 dl
rårörsocker
1/2 dl
honung
2 msk
finhackad ingefära
2
skivor citroner med skal skurna i bitar
3 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
kanel
1 tsk
kardemumma
1/2 tsk
gurkmeja
1 krm
kajennpeppar
1 krm
salt
1 krm
kryddnejlika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om man inte äter upp chutneyn inom en vecka och vill förlänga hållbarheten kan man tillsätta 1/2 dl äppelcidervinäger som får koka med.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept