Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig basmatisallad med mango

Kryddig basmatisallad med mango är en exotisk sallad med ris, krispsallad, gurka, salladslök, kokos och lite kryddor. Rätten har kryddiga, spännande och bastanta smaker. Ett mycket gott tillbehör till kött eller kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i sneda skivor.
  2. Låt mangon rinna av. rosta kokosflingorna ljus bruna i en torr varm stekpanna. Skölj och plocka salladen i mindre bitar, låt den rinna av.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med gurkmeja, kardemumma och kryddnejlikor.
  4. Häll upp riset på ett stort uppläggningsfat och låt det svalna något. Blanda i salladslök, gurka och kokos. Lägg på mango och salladen.
  5. Servera basmatisalladen med grillad fläskkarré, naanbröd och matyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 1 gurka
  • 1 burk mango slices (à 426 g)
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 portioner basmatiris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossad kardemumma
  • 5 kryddnejlikor
Lägg till i inköpslistan