Vegetarisk korma

Betyg 4 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Vegetarisk korma

Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Vegetarisk korma

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
100 g champinjoner
1 tsk hel kardemumma
1 msk hel eller malen spiskummin
100 g smör
1/2 dl russin
1 msk gurkmeja
1/2 msk socker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
4 dl mild yoghurt (3 %)
1 kruka hackad koriander

Gör så här

00:02:00
00:07:00
00:02:00
00:01:00
Näringsberäkning inkl. ris men utan naanbröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Efter att ha lagat det här receptet med jämna mellanrum under 10 års tid känner jag att det verkligen förtjänar en kommentar ☺️! Om det inte är betyg nog att det fått finnas med i köket under så lång tid så kan jag även tillägga att det är sjukt gott och alla jag bjudit det på älskat det, även barnen gillar det!

    Hanna

  • Mikia: Bra tips! Tänkte själv varför inte bara ta deras ”grädde” kokosmjölk ist?! 👍

    Sandra

  • Emelie: El veg. grädde, typ havre el soja? Är väl inte så ”inflammatoriskt”. Jessica: 👍 Inte skrivet i sten…

    Sandra

  • Ändrat till 300 g Quorn bitar istället för blomkål o chsmpinjoner plus 1 burk kokosmjölk istället för vispgrädde, vatten och riven kokos. Supergott!!!

    Mikia

  • Jättegod! Jag hade i vitlök och chili

    Sara

  • Men jösses vad gott detta var. Denna kommer göras fler ggr. För den som inte vill använda så mycket salt så räcker det med 1 tsk.

    Rebecca

  • Det här kan vara den goaste maträtten jag lagat detta året! Får inte nog. Underbara smaker och så enkelt att göra!

    Sara

  • Jättegott! Jag bytte yoghurt mot i 1 dl crème fraîche och 1 dl grädde, färsk blomkål mot fryst, och champinjonerna mot strimlad kycklingstekkorv. Man tager vad man haver!

    Jessica

  • Hej! Jag försöker bara laga anti-inflammatorisk och vegetarisk mat. Såg att det ska vara vispgrädde i och då undrar jag om det går bra att byta till kokosmjölk istället?

    Emelie

    Hej Emelie! Det går bra. Lycka till med din korma. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Madeleine: Mandelmjölet är mestadels där för smakens skull. Det blir ganska lika utan. Kompensera gärna med nystötta kardemummakärnor. :)

    Sofia

    Hej Sofia! Tack för ditt svar till Madeleine här nedan och tack för det grymma tipset! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3268 KJ / 952 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Blomkål med senapsfrön och ramslök
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria scones på durramjöl
    Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål med ingefära och senapsfrö
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfria citronbiscotti med choklad
    Betyg 3.6 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veenas kyckling med kokos och ananas
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad