Vegetarisk korma

141
11
Vegetarisk korma

Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Vegetarisk korma

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
100 g champinjoner
1 tsk hel kardemumma
1 msk hel eller malen spiskummin
100 g smör
1/2 dl russin
1 msk gurkmeja
1/2 msk socker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
4 dl mild yoghurt (3 %)
1 kruka hackad koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde, mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt mjölk, grädde och yoghurt med t ex ris-, havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Näringsberäkning inkl. ris men utan naanbröd.

Tips

Prova gärna med andra grönsaker också, som paprika, palsternacka, morot och broccoli. Korman är även god med kikärter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

141

Kommentarer

Sandra

2022-08-26

Mikia: Bra tips! Tänkte själv varför inte bara ta deras ”grädde” kokosmjölk ist?! 👍

Sandra

2022-04-11

Emelie: El veg. grädde, typ havre el soja? Är väl inte så ”inflammatoriskt”. Jessica: 👍 Inte skrivet i sten…

Mikia

2021-12-05

Ändrat till 300 g Quorn bitar istället för blomkål o chsmpinjoner plus 1 burk kokosmjölk istället för vispgrädde, vatten och riven kokos. Supergott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3268 KJ / 952 kCal
Fett 64 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden