Vegetarisk korma

Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
100 g champinjoner
1 tsk hel kardemumma
1 msk hel eller malen spiskummin
100 g smör
1/2 dl russin
1 msk gurkmeja
1/2 msk socker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
4 dl mild yoghurt (3 %)
1 kruka hackad koriander
Gör så här
00:02:00
00:07:00
00:02:00
00:01:00
Näringsberäkning inkl. ris men utan naanbröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3268 KJ / 952 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stEfter att ha lagat det här receptet med jämna mellanrum under 10 års tid känner jag att det verkligen förtjänar en kommentar ☺️! Om det inte är betyg nog att det fått finnas med i köket under så lång tid så kan jag även tillägga att det är sjukt gott och alla jag bjudit det på älskat det, även barnen gillar det!
Hanna
Mikia: Bra tips! Tänkte själv varför inte bara ta deras ”grädde” kokosmjölk ist?! 👍
Sandra
Emelie: El veg. grädde, typ havre el soja? Är väl inte så ”inflammatoriskt”. Jessica: 👍 Inte skrivet i sten…
Sandra
Ändrat till 300 g Quorn bitar istället för blomkål o chsmpinjoner plus 1 burk kokosmjölk istället för vispgrädde, vatten och riven kokos. Supergott!!!
Mikia
Jättegod! Jag hade i vitlök och chili
Sara
Men jösses vad gott detta var. Denna kommer göras fler ggr. För den som inte vill använda så mycket salt så räcker det med 1 tsk.
Rebecca
Det här kan vara den goaste maträtten jag lagat detta året! Får inte nog. Underbara smaker och så enkelt att göra!
Sara
Jättegott! Jag bytte yoghurt mot i 1 dl crème fraîche och 1 dl grädde, färsk blomkål mot fryst, och champinjonerna mot strimlad kycklingstekkorv. Man tager vad man haver!
Jessica
Hej! Jag försöker bara laga anti-inflammatorisk och vegetarisk mat. Såg att det ska vara vispgrädde i och då undrar jag om det går bra att byta till kokosmjölk istället?
Emelie
Hej Emelie! Det går bra. Lycka till med din korma. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Madeleine: Mandelmjölet är mestadels där för smakens skull. Det blir ganska lika utan. Kompensera gärna med nystötta kardemummakärnor. :)
Sofia
Hej Sofia! Tack för ditt svar till Madeleine här nedan och tack för det grymma tipset! Hälsningar Elina
ICA-köket