Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde, mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt mjölk, grädde och yoghurt med t ex ris-, havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sandra
2022-08-26Mikia: Bra tips! Tänkte själv varför inte bara ta deras ”grädde” kokosmjölk ist?! 👍
Sandra
2022-04-11Emelie: El veg. grädde, typ havre el soja? Är väl inte så ”inflammatoriskt”. Jessica: 👍 Inte skrivet i sten…
Mikia
2021-12-05Ändrat till 300 g Quorn bitar istället för blomkål o chsmpinjoner plus 1 burk kokosmjölk istället för vispgrädde, vatten och riven kokos. Supergott!!!