Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfilé med grillsås

Med barbequesås, ananas och salladslök så har du roliga och smarriga smaksättare till kycklingfiléerna. Grillsåsen kompletterar de söta ananasbitarna och allt går fint ihop med kokt ris och en fräsch tomatsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i 1/2-1 cm tjocka bitar. Salta och peppra.
  2. Ansa och skär salladslöken i bitar. Skär ananasen i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn kycklingköttet.
  4. Blanda ner salladslök och ananas och stek i ett par minuter. Rör i sås och vatten och värm hastigt. Servera till ris och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 påse salladslök (à 125 g)
  • 4 burkar ananasringar (1 burk à 227 g)
  • 2 msk olja
  • 1 dl rökig BBQ grillsås (på flaska)
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan