Brinj - grönsaksris

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Brinj - grönsaksris

Jasminris med smak från kryddnejlikor och kanel som fylls ut med morötter och purjolök. Alla ingredienser blandas och kokas i mjölk och vatten till riset är klart. Resultatet blir fylligt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Brinj - grönsaksris

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
2 morötter
1 klick smör
1 tsk salt
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
2 1/2 dl jasminris
1 dl mjölk
4 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

När ska grönsakerna i?

Gunilla

2020-10-20

Hej Gunilla! Hoppsan, grönsakerna hade visst fallit bort, vi ber om ursäkt för det. Vi har nu korrigerat texten. Grönsakerna ska i efter kryddorna. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-10-21

Hur ska man göra med grönsakerna?

Terese

2018-02-02

Testa liknande recept

Kryddigt vin - god gåva
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glühwein – Varmt kryddigt vin
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vin chaud
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga