Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brinj - grönsaksris

Jasminris med smak från kryddnejlikor och kanel som fylls ut med morötter och purjolök. Alla ingredienser blandas och kokas i mjölk och vatten till riset är klart. Resultatet blir fylligt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta, skölj och strimla purjon. Skala och hacka morötterna smått.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull. Lägg i kryddorna och stek dem först i någon minut innan du tillsätter riset och låter det fräsa med i ytterligare någon minut.
  3. Häll i mjölk och vatten, sänk värmen och koka riset på svag värme under lock i 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 klick smör
  • 1 tsk salt
  • 1 kanelstång
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 1/2 dl jasminris
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer