Brinj - grönsaksris
Jasminris med smak från kryddnejlikor och kanel som fylls ut med morötter och purjolök. Alla ingredienser blandas och kokas i mjölk och vatten till riset är klart. Resultatet blir fylligt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 morötter
1 klick smör
1 tsk salt
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
2 1/2 dl jasminris
1 dl mjölk
4 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
När ska grönsakerna i?
Gunilla
2020-10-20Hej Gunilla! Hoppsan, grönsakerna hade visst fallit bort, vi ber om ursäkt för det. Vi har nu korrigerat texten. Grönsakerna ska i efter kryddorna. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-21Hur ska man göra med grönsakerna?
Terese
2018-02-02