Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad majs på persiskt vis

Lyxa till grillningen genom att tillaga dina majskolvar på persiskt vis. Du marinerar kolvarna med het chili, lyxig saffran och gurkmeja och grillar dem tills de får fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär majskolvarna i 3-4 cm breda bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda chili, saffran, gurkmeja, olivolja och salt i en bunke. Lägg ner majsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter, rör då och då.
  3. Grilla majsen runt om tills den fått färg. Strö över lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 majskolvar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan